Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Ruhun Ağırlığı

Agırlıgını bilemem ama benim ruh yaşım hala 18 ?

21 gram çok az değil mi ya o kadarcık mı nasıl tartmış bazen ruhum ağırlaşıyor altında eziliyorum sanki ?

amerikada macdougall isimli bir doktorun yaptığı deney var ama bunun bilimsel bir çalışma olarak kabul edilip edilmediğini ne yazık ki bilmiyorum.
fakat yapilan deneyin sonuçları american medicine dergisi'nin 1907 nisan sayısında yayınlanmış ve bunun epey yankısı olmuş. augustus p. clarke adında bir başka doktor, meslektaşının ‘‘ölüm anında, kan akciğerden geçerken soğumadığı için vücut ısısındaki ani yükselişi hesaba katmadığını, bunun da ter ve sıvının buharlaşmasına yol açtığını’’ söyleyerek karşıt bir görüş belirtmiş.
ve ruhun neye göre 21 gram olarak ölçütlendirildigi konusu burada. okumak isteyenler için linkini birakiyorum İ111
Ziyaretçiler için gizlenmiş link, görmek için Giriş yap veya üye ol.
ruh deneyi.

ayrica konu stiff adlı bir kitapta da geçiyor. hatta yazarı da mary roach.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

• Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Izgara görünümlü forum listesi

Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Resimli ızgara modu

Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

• Zevkini yansıtan renk kombinasyonunu seç
    Arkaplan resimleri
    Renk geçişli arkaplanlar
Geri