kervan
Aktif Üye
Cenâb-ı Hak buyuruyor:
Bismillahirrahmanirrahim
“…Nerede olursanız olun, O sizinle beraberdir…” (Hadîd, 4)
Rasûlullah (sav) efendimiz buyurdular:
“Îmânın en üstün mertebesi, nerede olursan ol, Allâh’ın seninle beraber olduğunu bilmendir.” (Heysemî, I, 60)
Abdullâh bin Abbâs (rhüma) şöyle anlatır:
Bir gün Allâh Rasûlü (sav)’in terkisinde bulunuyordum. Bana:
“-Yavrucuğum, sana bâzı kâideler öğreteyim.” dedi ve şöyle buyurdu:
“-Allâh’ın buyruklarını gözet ki, Allâh da seni gözetip korusun. Allâh’ın (rızâsını) her işte önde tutarsan, Allâh’ı önünde bulursun. Bir şey isteyeceksen
Allâh’tan iste. Yardım dileyeceksen, Allâh’tan dile!..” (Tirmizî, Kıyâmet, 59/2516)
Her Güne Bir Esma-ül Hüsna (Allah’ın En Güzel İsimleri)
el-Hâfıd:
Kâfirleri, felâketlere uğratarak, düşmanlarını kendinden uzak kılarak alçaltan, en üst mertebelerden en aşağı mertebelere indiren demektir.
Kısa Günün Kârı
Mü’minin sürekli ilâhî murâkabe altında, yâni bir nevî ilâhî kameralar gözetiminde bulunduğu şuur ve idrâkinin kalbde sabitleşmesini ifâde eden ihsân hâli, Allâh’a yakın kulların ruh mîrâcıdır.
Cenâb-ı Hak buyuruyor:
Bismillahirrahmanirrahim
“…Nerede olursanız olun, O sizinle beraberdir…” (Hadîd, 4)
Rasûlullah (sav) efendimiz buyurdular:
“Îmânın en üstün mertebesi, nerede olursan ol, Allâh’ın seninle beraber olduğunu bilmendir.” (Heysemî, I, 60)
Abdullâh bin Abbâs (rhüma) şöyle anlatır:
Bir gün Allâh Rasûlü (sav)’in terkisinde bulunuyordum. Bana:
“-Yavrucuğum, sana bâzı kâideler öğreteyim.” dedi ve şöyle buyurdu:
“-Allâh’ın buyruklarını gözet ki, Allâh da seni gözetip korusun. Allâh’ın (rızâsını) her işte önde tutarsan, Allâh’ı önünde bulursun. Bir şey isteyeceksen
Allâh’tan iste. Yardım dileyeceksen, Allâh’tan dile!..” (Tirmizî, Kıyâmet, 59/2516)
Her Güne Bir Esma-ül Hüsna (Allah’ın En Güzel İsimleri)
el-Hâfıd:
Kâfirleri, felâketlere uğratarak, düşmanlarını kendinden uzak kılarak alçaltan, en üst mertebelerden en aşağı mertebelere indiren demektir.
Kısa Günün Kârı
Mü’minin sürekli ilâhî murâkabe altında, yâni bir nevî ilâhî kameralar gözetiminde bulunduğu şuur ve idrâkinin kalbde sabitleşmesini ifâde eden ihsân hâli, Allâh’a yakın kulların ruh mîrâcıdır.