Pratik Bisküvili Tavuk Göğsü Tarifi İçin Malzemeler
Tatlı İçin:
125
gram
tereyağı
1
su bardağı
un
1
litre
süt
1,5
su bardağı
toz şeker
1
paket
vanilin
1
paket
petibör bisküvi
1
paket
kakaolu petibör bisküvi
Üzerini Kaplamak İçin:
1
paket
kakaolu petibör bisküvi
(rondoda çekilmiş)
1
paket
petibör bisküvi
(rondoda çekilmiş)
Pratik Bisküvili Tavuk Göğsü Tarifi Nasıl Yapılır?
Tereyağını bir tencerede eritin. Unu ekleyip iyice kabarana kadar karıştırın.
Çırpıcıyla sürekli karıştırarak sütü tencereye ekleyin.
Şekeri ekleyip kaynayana kadar karıştırarak pişirin. Kaynadıktan sonra vanilini ekleyin. Karıştırıp ocaktan alın.
Bir borcam veya fırın kabının dibine sade petibörleri dizin. Üzerlerinde kepçe yardımıyla muhallebiden bir katman dökün ve kakaolu petibörleri üzerine dizin. Bu işlemi, malzemeler bitene kadar tekrarlayın.
En üstteki muhallebi katmanına, rondodan çekilmiş petibörleri, sırayla çapraz şeritler halinde ekleyin.
Buzdolabında 4 saat dinlendirip servis edebilirsiniz. Afiyetler olsun