Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Gündem Polisin camide itikafa girenlere biber gazlı müdahalesi neyi amaçlıyor?

MevaMeva is verified member.

İçinden geldiği gibi yaşa :)
Haber Editörü
Burç
Akrep
Memleket
Siirt
lIr3ry

Polisin camide itikafa girenlere biber gazlı müdahalesi neyi amaçlıyor?​

Güvenlik güçleri, Gaziantep’te bir camide itikafa giren vatandaşlara biber gazlı müdahalede bulundu.​

Ekli dosyayı görüntüle 8219

Polis ve bekçilerden oluşan bir ekip, Gaziantep’te bir camide itikafa giren vatandaşların Kovid-19 kurallarını ihlal ettikleri gerekçesiyle biber gazlı müdahalede bulundu.

Güvenlik güçlerinin camiye girerek içeride bulunanlara biber gazla müdahale ederek yaka paça gözaltına alması büyük tepkilere neden oldu.

Türkiye’nin tam kapanma sürecine girmesiyle birlikte Kovid-19 tedbirleri kapsamında yapılan bazı uygulamalar, trajikomik manzaraları da beraberinde getiriyor.

Bazı güvenlik güçlerinin keyfi davranışları ve vatandaşlara karşı zorbalık yapması devletin salgınla mücadeledeki tutarsızlığını gösteriyor.

Futbol maçlarında şeref tribünlerinin tıka basa dolması ya da devlet erkanının kongreler ve cenazelerde kitlesel pozlar vermesi gerçekleri göz önünde dururken güvenlik güçlerinin down sendromlu çocuğunu parka çıkaran babaya veya camide itikafa giren vatandaşlara müdahale etmesi çifte standardı gözler önüne seriyor.

Sözde tam kapanma sürecinin yaşandığı bu günlerde caddeler ve sokaklar son derece canlıyken, market zincirlerinde uzun kuyruklar oluşurken bir camide 10 gün boyunca itikafa girenler mi salgın kurallarını ihlal ediyor? İtikaf zaten bir çeşit kapanma değil mi?

Kaynak:Haksöz Haber

E sen pandemiyi bahane edip, vatandaşını eve kapatırsan ve tatil bölgelerinde hınca hınç partilere izin verirsen, olacağı budur.
Vatandaşın demez mi " ben kendi ülkemde inanç özgürlüğümü yaşamak istiyorum, millet nasıl eğlence özgürlüğünü kullanıyorsa ben de bu özgürlüğümü kullanmak istiyorum " diye?

Der. Ama görüntülerden bir kez daha anlıyoruz ki, hukuk devleti değil polis devleti olduk.

Çoook çook çok sevdiğim sözü tekrar yazıyorum.

"Ayarını bozduğun kantar, gün gelir seni de tartar. "

Furkan vakfı başkanı Alpaslan kuytulun biz itikafa giriyoruz buyur gelin demesinin ardından yaşanmış bir olay.
Kuytul ve cemaatinin yaptığı muhalefet değil komplo teorileri üzerinden halk sağlığını tehlikeye atmak, Kasten toplu iftar verip camide itikafa girmeye çalışmak iktidarın çifte standartçı tedbir(sizlik)lerini tersinden politika devşirmeye çalışmaktır. Polis şiddetini "kullanmak" zaten ayrı bir sorun ve sıkıntı.
Vel hasıli kelam hükümet çifte standart yaparsa olacağı budur.
Sözlerimi burada tüketmeyeyim tartışma konusu açacam şimdi, sayın pek kıymetli turizim bakanının söylediklerini asla unutmayacağız.

benim ülkemde otelde parti serbest ama camide itikaf yasaktır. biber gazı sıkan polisler, ayakkabısıyla camiye ibadethaneye giren güvenlik güçleri vardır, yaka paça insanları göz altına almaya çalışan ve direkt biber gazını masum insanların acımadan yüzlerine sıkan insanlar vardır ve bunlar gerçektir. tuhaf bişey.

bu arada g.antep emniyet müdürü istifa etmiş ya da moda tabirle affını istemiş. naparsa yapsın, gitti ama inanın umurunda bile değildir durum. nasilsa bir zaman gelecek baska bir yerde daha iyi bir görev verilerek gönlü alınacaktır kişinin. örneklerini de görmedik değil.

tüm bu olanlar sadece partiyi yaralıyor, oyları iyice erimeye başladı. cami basmayla da kendi ayaklarına sıkıyolar. işi biraz daha hızlandırıyolar.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

• Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Izgara görünümlü forum listesi

Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Resimli ızgara modu

Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

• Zevkini yansıtan renk kombinasyonunu seç
    Arkaplan resimleri
    Renk geçişli arkaplanlar
Geri