Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Planlı Eskitme

Ben öyle marka neyim takılan birisi değilim,,, 🙈🙃

Hızlı tüketim çağındayız, kapitalizm her yönümüzü sarmış durumda.
Bunun sorumlusu biziz neden çünkü onların işi her alanda ürün yapıp önümüze sürmek alıcı olduktan sonra niye devam etmesinler ki?

Onları zengin edenler biziz, üretim, tüketim çılgınlığı var ve kapitalizme köle olduk farkında değiliz,,,

Bende iyi ürünlerin hep ihraç edildiğini defolu malların iç piyasada tüketildiğini düşünüyorum. Çünkü aynı markanin yurt dışı kalitesiyle yurt içi kalitesi aynı olmuyor :(
Sana da güzel ülkem çöp niyetine kullanıldığı geliyor mu zaman zaman? Bu son zamanlarda aşırı hissediyorum insanlara bakınca.

Neyse ben kumaş kültürümü geliştirip bir kaç yıldır özel terzilerle kendimi şımartıyorumfktrip6

Arkadaşlar kapitalizim sadece üretim değil aynı zamanda bir tüketim çılgınıdır. Yani bu kaliteli malın dışa defolu malın iç piyasaya dürmesi ile alakalı bişey değil. Mesela ben ceket tarzı giyimlerimde Zara tercih ederim . Dünyanın her yerinde aynı kalitedir. Zaten Türkiye’de üretilerek fason dağıtım yapılır , defolu mal ise tahtakale , Mahmut bey gibi yerlerde iç piyasaya sürülür. Ama mağazalarında kalite tüm dünyada olduğu gibi standarttır. En kaliteli malın dışa çıkması sebze ve meyve ile alakalı bir surumdur. Pantolon olarak colins tercih ediyorum ve tüm dünyada kalitesi aynıdır.

Üretici firmalar satış devamlılığı için size istediğiniz kalitede ürün üretmez. Çok eskiden o markalar kendi kumaşlarını üretir ve dikimler kendi atölyelerinde yaparlardı , Altınyıldız buna en büyük örnek. Ama şimdi anlaştıkları kumaşçılar ve tekstil firmalarıyla en düşük maliyetle üretim yaptırıp sadece marka bastırıyorlar. Maalesef 5-6 yıl giydiğiniz malzeme ömrü artık bir yıl. Eee onlar sürekli üretme siz sürekli tüketmeseniz onlar nasıl kazanacak ?

Ne için :)
Nasılsa evdeyim bugün üşenmeden yazarım ben :)
Kahvaltı hazırlama zamanı :)
Bir tüketim çılgınlığına böyle yazmak?
Eyvah eyvah, kahvaltı enerjisini de alacak yandık. Bir de evdeymiş bugün,forumu terk edelim arkadaşlar Qasem fırtınası esecek belli.

Arkadaşlar kapitalizim sadece üretim değil aynı zamanda bir tüketim çılgınıdır. Yani bu kaliteli malın dışa defolu malın iç piyasaya dürmesi ile alakalı bişey değil. Mesela ben ceket tarzı giyimlerimde Zara tercih ederim . Dünyanın her yerinde aynı kalitedir. Zaten Türkiye’de üretilerek fason dağıtım yapılır , defolu mal ise tahtakale , Mahmut bey gibi yerlerde iç piyasaya sürülür. Ama mağazalarında kalite tüm dünyada olduğu gibi standarttır. En kaliteli malın dışa çıkması sebze ve meyve ile alakalı bir surumdur. Pantolon olarak colins tercih ediyorum ve tüm dünyada kalitesi aynıdır.

Üretici firmalar satış devamlılığı için size istediğiniz kalitede ürün üretmez. Çok eskiden o markalar kendi kumaşlarını üretir ve dikimler kendi atölyelerinde yaparlardı , Altınyıldız buna en büyük örnek. Ama şimdi anlaştıkları kumaşçılar ve tekstil firmalarıyla en düşük maliyetle üretim yaptırıp sadece marka bastırıyorlar. Maalesef 5-6 yıl giydiğiniz malzeme ömrü artık bir yıl. Eee onlar sürekli üretme siz sürekli tüketmeseniz onlar nasıl kazanacak ?
Üniversiten arkadaşimin babası LCW tekstil fabrikasında çalışıyormuş. Kumaş halindeyken yirtiliyormus. Alındıktan sonrada çoğu kısa sürede bozuluyor. Mesela Afyon da Colins yok Zara burada dikilmesine rağmen satış mağazası yok. Ben gördüğüme göre yorum yaptım :)

@AsyAAsyA is verified member. LCW orta kalite ve düşük bütçeli sınıfa hitap ediyor haliyle kumaş kalitesi kötü olması normal. Oradan üretilen malzeme buraya geliyor . Aynı mal aynı kalite aynı malzeme hatta Türk etiketleriyle. Sonra burada üzerine romen fiyat etiketi yapıştırılıyor. Burada çok daha ucuz . Hem zara hem LCW hemde diğer markalar.

Zara eskisi gibi kaliteli kumaş ve şık tasarım yapamıyor. En son kot bir ceket aldım ondan sonra aradığımı bulamadım yani yok. Salak saçma şeyler üretiyor. O yüzden onun yerine başka yerlere bakıyorum.buraya daha kaliteli malzeme göndermiyorlar.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

• Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Izgara görünümlü forum listesi

Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Resimli ızgara modu

Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

• Zevkini yansıtan renk kombinasyonunu seç
    Arkaplan resimleri
    Renk geçişli arkaplanlar
Geri