Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Peygamberlere Şahitlik Yapacak Ümmet

Cenâb-ı Hak buyuruyor:
Bismillahirrahmanirrahim
“Böylece sizi orta bir ümmet yaptık ki, insanlara şâhit olasınız…” (Bakara, 143)

Rasûlullah (sav) efendimiz buyurdular:
“Şüphesiz ben, Kevser havuzunun başında durup sizi beklerim. Vallahi bazı adamların önleri kesilerek bana ulaşmalarına mâni olunur da ben “Ey

Rabbim, bunlar bendendi, benim ümmetimdendi.” derim. Allah Teâlâ buyurur: “Senden sonra onların ne yaptıklarını bilmiyorsun. Onlar topukları

üzere geri döndüler (dinden çıktılar).”
(Buhârî, Rifak, 53; Müslîm, Fedail, 26)

Bir başka hadis-i şerif de şöyledir: “Nuh (as) kıyâmet günü çağırılır ve buyur, emrine amadeyim, ya Rabbi!” diyerek huzura gelir. Allah, ona:

“Risaletimi tebliğ ettin mi?” diye sorar. O da “Evet.” der. Bu sefer, onun ümmetine: “Peygamberiniz Nuh, risaleti tebliğ etti mi?” diye sorulur. Onlar da:

“Bize herhangi bir uyarıcı gelmedi.” derler. Allah da Nuh’a “Sana kim şâhitlik edecek?” diye sorar. Nuh “Muhammed ve ümmeti.” diye cevap verir.

Bunun üzerine Hz. Muhammed ve ümmeti, Hz. Nuh’un tebliğ görevini yaptığına şahitlik ederler.”
(Buhârî, Enbiyâ,3)

Hz. Muhammed (sav) ve ümmeti, her ne kadar Nuh (as)’dan sonra gelmiş olsalar bile Kur’ân-ı Kerim’den peygamberlerin, hepsinin gönderildikleri

şeyleri ümmetlerine hakkıyla tebliğ ettiklerini öğrendikleri için şâhitlik yapabilmişlerdir. (İsmail Hakkı Bursevî, Rûhu’l-Beyân, 5.cilt, Erkam Yay.

Her Güne Bir Esma-ül Hüsna (Allah’ın En Güzel İsimleri)
el-Hâfıd:
Kâfirleri, felâketlere uğratarak, düşmanlarını kendinden uzak kılarak alçaltan, en üst mertebelerden en aşağı mertebelere indiren demektir.

Kısa Günün Kârı
Akıllı kişi, Hakk’ın davetine icabet eden, samimi ve dürüst nasihatçilerin nasihatine kulak veren kişidir.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

• Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Izgara görünümlü forum listesi

Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Resimli ızgara modu

Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

• Zevkini yansıtan renk kombinasyonunu seç
    Arkaplan resimleri
    Renk geçişli arkaplanlar
Geri