
Arı ekmeği; işçi arıların yavrularını beslemek için doğadan topladıkları polenin kendi bünyesinden kattığı salgılarla bekletip bir süre sonra zenginleştikten sonra olgunlaşmasıdır. Polenin bal ile mayalanması sonucunda ortaya çıkmaktadır.
Doğal bir vitamin ve mineral deposudur. Piyasadaki sentetik vitaminlere doğal bir alternatif oluşturmaktadır.
Faydaları:
-Bilimsel çalışmalar arı ekmeğinin kansızlığa iyi geldiğini kanıtlamıştır.
-İçerisinde bulunan faydaları besinler sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirir.
-Antiseptik ve mikrop öldürücü özelliği olduğu için diş eti kanamalarında rahatlıkla kullanabilirsiniz.
-Tansiyonu dengeler ve kronik kabız sorunlarına iyi gelir.
-Yapılan araştırmalarla karaciğerin hızla yenilendiği gözlemlenmiştir.
-Düzenli kullanımda hem cilt sağlığına iyi geldiği hem de diğer organların daha sağlıklı çalışmasını sağladığı bilinmektedir.
-İçerisinde güçlü bir K vitamini barındırmaktadır. Bu vitamin sayesinde zihinsel aktiviteye destek olarak enerji sağlar.
-Beyinsel fonksiyonları arttırıp sinir sisteminde deforma olan hücreleri de kısa sürede yeniler.
-Laktik asit bakımından da zengin olan bu besin kas kemikler için oldukça faydalıdır. Çocukluktan itibaren tüketilerek ilerde görülecek kas ve kemik rahatsızlıklarının önüne geçilmiş olur.
-İçerdiği lifler sayesinde sindirim sistemine de yardımcı olarak metabolizmanın hızlı çalışmasını sağlar.

Her besinde olduğu gibi arı ekmeği içinde kararında tüketmek en sağlıklısıdır. Özellikle kronik bir rahatsızlığınız varsa mutlaka önce doktorunuza başvurmalısınız. Yine çocukların kullanımında da çocuk doktoruna danışmak daha doğru olacaktır.
Henüz son yıllarda daha çok tüketilmeye başlanmasıyla piyasada bulmanız pek kolay olmayacaktır. Bu yüzden özellikle güvendiğiniz eczanelerden temin etmeniz gerekmektedir.