- Katılım
- 4 May 2020
- Mesajlar
- 8,947
- Tepkime puanı
- 17,087
- Puanları
- 113
- Memleket
- Dünyada bir yerdeyim
Ekli dosyayı görüntüle 4040
Biraz uğraştırıcı olsa da her şeye değer dedirten perde pilavı tarifini daha önce denemediyseniz çok şey kaçırmış olabilirsiniz. Tavuk
suyu ile pişen pilavı, üzerindeki bademli hamuru ile var mı daha güzeli? Sürekli yemek isteyeceğiniz, herkesin hayran kalacağı bir pilav tarifi. Yapılışı biraz zahmetli olsa da yerken iyi ki yapmışım diyeceksiniz. Perde pilavında ki her malzemenin ayrı bir simgesinin olduğu söylenir. Genellikle düğün yemeği olarak yapılan perde pilavında ki pirinçlerin bolluk ve bereketi, karabiberin acı günleri, kuş üzümünün tatlı günleri, bademin erkek evladı, fıstığın kız evladı ve üzerindeki hamurunda ev içerisindeki sırların aile içerisinde kalması gerektiğini vurguladığı söylenir. Perde pilavı hikayesini öğrendik. Sıra geldi perde pilavı nasıl yapılır sorusunun cevabını öğrenmeye.
Tarifi denemeyi unutmayın. Şimdiden afiyet olsun.
Perde Pilavı Tarifi Malzemeleri
Perde Pilavının iç pilavı için:
Biraz uğraştırıcı olsa da her şeye değer dedirten perde pilavı tarifini daha önce denemediyseniz çok şey kaçırmış olabilirsiniz. Tavuk
suyu ile pişen pilavı, üzerindeki bademli hamuru ile var mı daha güzeli? Sürekli yemek isteyeceğiniz, herkesin hayran kalacağı bir pilav tarifi. Yapılışı biraz zahmetli olsa da yerken iyi ki yapmışım diyeceksiniz. Perde pilavında ki her malzemenin ayrı bir simgesinin olduğu söylenir. Genellikle düğün yemeği olarak yapılan perde pilavında ki pirinçlerin bolluk ve bereketi, karabiberin acı günleri, kuş üzümünün tatlı günleri, bademin erkek evladı, fıstığın kız evladı ve üzerindeki hamurunda ev içerisindeki sırların aile içerisinde kalması gerektiğini vurguladığı söylenir. Perde pilavı hikayesini öğrendik. Sıra geldi perde pilavı nasıl yapılır sorusunun cevabını öğrenmeye.
Tarifi denemeyi unutmayın. Şimdiden afiyet olsun.
Perde Pilavı Tarifi Malzemeleri
Perde Pilavının iç pilavı için:
- 3 su bardağı pirinç
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 4.5 su bardağı su ve tavuk suyu karışımı
- 2 adet tavuk budu
- yarım kahve fincanı kuş üzümü
- 200 g çiğ badem
- 1 kahve fincanı dolmalık fıstık
- karabiber, tuz
- 2 adet yumurta
- 4 yemek kaşığı yoğurt
- yarım su bardağı zeytinyağı
- tuz
- aldığı kadar un
- Perde pilavı yapımına ilk olarak tavuk butlarının haşlanması ile başladım. Tavukları haşladıktan sonra tavuk suyu ile pilavın yapımına başladım.
- Margarini pilav tenceresinde eritin ve yıkayıp suyunu iyice süzdüğünün pirinçleri yağda 3-4 dakika kadar kavurun.
- Haşladığımız tavukların suyundan 2 kasesini pirinçlerin üzerine ekleyin.
- Yarım yemek kaşığı da tuz ekleyerek kapağını kapatın.
- Pilav tam olarak pişmeden, hala diriyken ocaktan alın.
- Didiklediğiniz tavukları, kuş üzümünü ve karabiberi pilav ile iyice harmanlayın.
- Hamurun yapımı: tüm malzemeleri karıştırarak hamurunuzu yoğurun.
- Hamuru biri küçük biri büyük iki parçaya ayırın.
- Büyük olanı 3 mm kalınlığında açıp kabın tabanına, kenarları da kapatacak şekilde güzelce yerleştirin.
- İçine pilavı boşaltın.
- Hamurun küçük parçasını da aynı şekilde açıp pilavın üzerine kapatın.
- 200 derece ısıtılmış fırında perde pilavını kızarana kadar pişirin. Ters çevirip servis yapın.