- Web sitesi
- forumkalemi.com
- Burç
- Akrep
- İsim
- Murat
Benim paradigma kavramı ile ilk tanışmam 1998 de elime aldığım ; Heidegger'in / Düşünmek nedir? kitabıydı. Yazar düşünme ve Ontoloji üzerine mükemmel bir çalışma yapmış ve paradigma sözcüğünğde bir iki yerde değişim yada yeni bir yöntem keşfi olarak kullanmıştı.
Tabi ogünden bugüne bir çok okumalar yaptık, okuma şeklimiz, bakış açımız, düşünce yapımız, okumalarımız da buna bağlı olarak değişti.
Bu günlerde Paradigma değişimi olması gerektiğini neredeyse bir çok yerde , Özelliklede siyasal konuşmalarda, kitap yazı ve görsel basında çokça duyuyoruz.
O halde Paradigmanın ne olduğunu şöyle bir iki cümle ile açıklasakmı dedim.
Gelin giriş olarak Paradigmanın şimdilik sadece ne olduğuna kendi anlatım tarzımızla bir bakalım.
Paradigma ; aslında bir yaklaşım biçimidir. Herhangi bir olay yada olgunun içinde bulunduğu durum hakkındaki görüşümüzü ifade etmenin adıdır.
Yani başka bir deyişle ; herhangi bir konuda düşüncemiz paradigmamızı oluşturur.
Konuyu merek edenler olursa örneklemelerle sözlük üzerinden devam edebiliriz.
Tabi ogünden bugüne bir çok okumalar yaptık, okuma şeklimiz, bakış açımız, düşünce yapımız, okumalarımız da buna bağlı olarak değişti.
Bu günlerde Paradigma değişimi olması gerektiğini neredeyse bir çok yerde , Özelliklede siyasal konuşmalarda, kitap yazı ve görsel basında çokça duyuyoruz.
O halde Paradigmanın ne olduğunu şöyle bir iki cümle ile açıklasakmı dedim.
Gelin giriş olarak Paradigmanın şimdilik sadece ne olduğuna kendi anlatım tarzımızla bir bakalım.
Paradigma ; aslında bir yaklaşım biçimidir. Herhangi bir olay yada olgunun içinde bulunduğu durum hakkındaki görüşümüzü ifade etmenin adıdır.
Yani başka bir deyişle ; herhangi bir konuda düşüncemiz paradigmamızı oluşturur.
Konuyu merek edenler olursa örneklemelerle sözlük üzerinden devam edebiliriz.