Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

FK Sözlük Pahalılık nedeniyle bırakılan alışkanlıklar

@AsyAAsyA is verified member. sana katılıyorum pahalılığın artısı evlerde konuk ağırlamak oldu diyebiliriz.
Artık yemek yerine belki bir kahve rezervasyonu yapanlara sık rastlanır oldu.

Ya Türkiye'de yaşam tarzı çok lüks ,yada herkesin Maddi durumu çok iyi ,

Cafe ler ,Restaurantlar,Eğlence yerleri ,pastahaneler tıka basa dolu bu işte bir gariplik yokmu sizce ,

(Bir Gurbetcinin gözünden)

Ya Türkiye'de yaşam tarzı çok lüks ,yada herkesin Maddi durumu çok iyi ,

Cafe ler ,Restaurantlar,Eğlence yerleri ,pastahaneler tıka basa dolu bu işte bir gariplik yokmu sizce ,

(Bir Gurbetcinin gözünden)
Çok doğru.
Hep bir ağızdan “ekonomi çöktü” “açlık had safhasında “ Hükümet istifa “ vesair söylemler dillere pelesenk olmuş olsa da, AVM’ler tıka basa dolu, eglence mekanları ve kulüplerde ful rezervasyon dolu. Hadi buralar uç kesim.
Ya orta esnaf kesimine neler oluyor?

Haftada 1 gün dışarıda rezervasyon ayarlarken artık 2 haftada bir yapıyorum ki haftada da hamdolsun yapabilirim.

Neden bunu yapıyorum?

Çünkü ağrıma gidiyor her gittiğimde %50 ve 100 üzeri zamları gördükçe sömürülmüş gibi hissediyorum.

@EfuL!mEfuL!m is verified member., @Yeşil sarık,
Nerelere takılıyorsunuz bilmem ama benim türkiyede deki çevrem kan ağlıyor. Artık dışarıda yemek yiyemiyor ve cafelere gidemiyor. Hele kutlamalar rafa kalktı.
Yani ben aynı hayatına devam eden etrafımda tek bir insan göremiyorum

Yaf hayat cidden çok pahalı. Avm ler serin, gezilecek yer olarak tercih ediliyor. Cafelere bir çay ile üç beş saat öldürülüyor. Cafe işleten arkadaşlarım var yani adamlar bu durumdan çok şikayetçi, görünen sizi aldatmasın. Alış veriş kredi ve kredi kartlarıyla hep öteleniyor..
Pekte göründüğü gibi değil. Ben alt ve orta sınıfla muhatabım. Bu cephede durum bu, zenginde durum ne bilmem

@EfuL!mEfuL!m is verified member., @Yeşil sarık,
Nerelere takılıyorsunuz bilmem ama benim türkiyede deki çevrem kan ağlıyor. Artık dışarıda yemek yiyemiyor ve cafelere gidemiyor. Hele kutlamalar rafa kalktı.
Yani ben aynı hayatına devam eden etrafımda tek bir insan göremiyorum
Yaşadığım şehri biliyorsun.
Bu metropolde hayat lokasyona göre hiç değişmez. Ücra ve daha gecekondu semtlerini bilemem ama bir Bakırköy bir Beylikdüzü civarı semte gidin hatta Çengelköy gibi zamanında kendi halinde sahil kasabasıydı gidin çıplak gözle şahit olacaksınız.

@EfuL!mEfuL!m is verified member., Bakırköy benimde mekanlarımdan. Hem esnaf hem arkadaşlar kan ağlıyor. Kuru kalabalıktan şikayetçiler.
Yahu Beyazıt gümüşçü hanları dünya kadar eleman çıkardı. Bu bilr durumun vahametini anlatmaya yeter
Kira 5 bine ev yok.
Asgari ücret 11 bin.
Bu mızrak bu çuvala girmez

@EfuL!mEfuL!m is verified member., Bakırköy benimde mekanlarımdan. Hem esnaf hem arkadaşlar kan ağlıyor. Kuru kalabalıktan şikayetçiler.
Yahu Beyazıt gümüşçü hanları dünya kadar eleman çıkardı. Bu bilr durumun vahametini anlatmaya yeter
Kira 5 bine ev yok.
Asgari ücret 11 bin.
Bu mızrak bu çuvala girmez
5000₺ ye Trabzon’da dahi yok.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

• Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Izgara görünümlü forum listesi

Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Resimli ızgara modu

Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

• Zevkini yansıtan renk kombinasyonunu seç
    Arkaplan resimleri
    Renk geçişli arkaplanlar
Geri