Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Soruyoruz!! Özel sektörde hala başörtüsü yasağı devam ediyor mu ?

Ben yasağı delecek hiçbir aksi duruma şahit olmadım tanıdıklarımdan da bu tür serzeniş duymadım.
Sadece bir iki haberleri hep birlikte işittik oda ferdi hayvani saldırılardı onlarda bertaraf edildi.

Kişi hak ve özgürlüklerinden bahseden ülkemde merak ediyorum özel sektörde “başörtüsü yasağı” hala devam ediyor mu? Ediyorsa nerelerde? Herkes kendi şahitliği ve bilgisiyle cevap versin.
Vakkorama da baş örtülü çalıştırmıyorlar kesin bilgi

Benimde bildiğim kadarıyla özel okullar ve bir çok özel sektör kanı başörtülü çalıştırmıyor. Bahane olarakta erkek personel tercih ediyoruz diyorlar.
Zihniyetinize tüpüreyim.
Kadın hakları , özgürlük adalet narası atan sözde modern ilerici yobazlara gelsin

Bildiklerinizi boykot edin

Bu yüz yılda bu tarz sorunlar kalmadı şükür. Ama kız çocuğu okumaz zihniyeti henüz tam olarak ortadan kalkmış değil maalesef.

Keşke dediğiniz gibi olsa , şahitliklerimiz çok farklı. Maalesef bir çok sektör başörtülü bala çalıştırmıyor.
Kız çocuklarını okula yollamayanların ciddi kısmı hala karma eğitimden dolayı yollamıyor. Yanlış ama ortada sorun varsa gidermek gerek.
İnsanların düşüncelerine yaşam biçimlerine saygı duymak gerek

Keşke dediğiniz gibi olsa , şahitliklerimiz çok farklı. Maalesef bir çok sektör başörtülü bala çalıştırmıyor.
Kız çocuklarını okula yollamayanların ciddi kısmı hala karma eğitimden dolayı yollamıyor. Yanlış ama ortada sorun varsa gidermek gerek.
İnsanların düşüncelerine yaşam biçimlerine saygı duymak gerek
Evet söylediğinde kısmen haklısın. Karma eğitim muhafazakar aileler için zorluk çıkarabiliyor onlar içinde imkan tanınabilir.
Bu sefer farklı diğer görüşler içinde eşit hakların verilmesi gerekir. Her inanç ve kültür için farklı kanunlar çıkarılamaz. Bunun çözümü de karma eğitimi ortadan kaldırmak değil. Bu sefer farklı inançtaki biri de zorunlu din dersi istemiyorum benim inancıma ters derse o da bir problem sayılır çünkü bireysel olarak haklı. Her inanca ve kültüre eşit mesafede yaklaşmak devletin öncü olması gereken bir şey. Karşılıklı saygı işi çözecektir ama burada asıl uygulayıcı devletler olmalıdır. Kişiler her zaman bir birini dışlayabilir. Bununla ilgili yaptırım uygulayarak sorunu azaltabilir.

@Maruvera Devlet her bireyin temel hak ve özgürlüklerine saygı duymalı. Çocuğunun din kültürü dersi almasını istemeyen aileye ayrıcalık tanınmalı.
Devlet her inanca eşit yaklaşmalı ve haklarını iade etmeli.
Ben müslümanım ve islami hasadiyetim var haliyle vergisini ödediğim ve yaşadığım ülkemde nasıl bana zorluk çıkarılsın istemiyorsam her görüş ve inanç sahibi bu hak ve hukuğa sahip olmalı . Sayı önemli değil. Temel hak ve hürriyet sayısal veri ile ölçülemez

@Maruvera Devlet her bireyin temel hak ve özgürlüklerine saygı duymalı. Çocuğunun din kültürü dersi almasını istemeyen aileye ayrıcalık tanınmalı.
Devlet her inanca eşit yaklaşmalı ve haklarını iade etmeli.
Ben müslümanım ve islami hasadiyetim var haliyle vergisini ödediğim ve yaşadığım ülkemde nasıl bana zorluk çıkarılsın istemiyorsam her görüş ve inanç sahibi bu hak ve hukuğa sahip olmalı . Sayı önemli değil. Temel hak ve hürriyet sayısal veri ile ölçülemez
Kesinlikle katılıyorum. Söyleyecek bir şeyim yok.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

• Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Izgara görünümlü forum listesi

Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Resimli ızgara modu

Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

• Zevkini yansıtan renk kombinasyonunu seç
    Arkaplan resimleri
    Renk geçişli arkaplanlar
Geri