Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Oruç ne zaman açılır sorusu! (1 Görüntüleyen)

AsyAAsyA is verified member.

Öylesine...
Forum Kalemi
Puan 113
Çözümler 1
AsyAAsyA is verified member.
Yunus üsküdar Amerikan lisesi mezunu. Koç Üniversitesi hukuk bölümünü bitirmiş. Almanya’da MBA eğitim almış.Üç yıl avukatlık yapmış. Cv’si o biçim..Ama gel gör ki oruç ne zaman açılır? sorusunu bilemedi uzmana sordu..

Ekli dosyayı görüntüle 10

Son düzenleme:
Cv sıkıntılı zaten Amerikan lisesi sadece bilememesi için tek başına yeterli ..

Ben bunu yadırgamadım ama . imsak ile akşam konusunu 3 sene önce diyanet bile halka anlatamamıştı.. ben bile kendimden örnek vereyim kimsenin hakkına girmek istemem.. namaz sabah ezan saatleri mesela derdimki .. ya derdim ezan okundu bir daha okundu sabah çıkmadan .. hani benim kuşluk vakti ile şu güneş doğdu olayı gözle görünen kısmı olmadığı için diyanet napıyor ya demiştim..
burda bence adamın sorduğu soru danıştığı şekilde öyle gibi..
neticede dört dörtlük ibadetlerimizi müslüman olarak tam yerine getirmiyoruz'ki bir çok adap edep atlanıyor. hristiyanlar bile saçma ayinlerini düzenli bilerek yapıyorlar.. bu yönden bilgi eksikliğimiz çok.. ama bu adamlar tahsilli oldukları için ayıplanıyor nasıl bilemezler diye ..
türkiyede yetişen veya dışarda okuyan türklerin fıtratında oku geç anlamasanda olur sınavı ver yeter mantıkla çalıştıkları için normal...
bizde din eğitimi temelden gelmiyor malesef ders olarak katagorileşti.
birde geçen sene değil bir önceki sene hatırlarsanız diyanet 'konu ile alakası yok ama . Ramazanda iftar saatini esnetebiliriz demişti .. günler uzadı milletin işi var yetişemiyor diye.. yani bunun olması bana saçma gelmişti.

3 sene önce anlatmamak gibi birşey yoktur da internet ortamında bilgilere bugünkü kadar rahat ulaşılamıyordur. Son zamanlarda Diyanet de sosyal medyada yerini aldı.
Son kısımdaki iftar saatinin esnemesi gibi bir durum söz konusu olamaz. Farz ibadetin şekli Peygamber efendimiz zamanında belirlenmiş. Yatsı ezanının vakti içinde biraz geç okunduğu bölgeler var. Belki o düzenlemedir :)

hatırlıyorum ama ozamanlar ahmet ünlü cübbeli ahmet hocanın diyanet başkanına reddiyeleride vardı.
belki 3 seneden fazlada olabilir.
hatta gençlik kolundaydım bir siyasi partinin bu konu ordada işlenmişti
halk anlamadı nasıl anlatacagız diye. ama bizde anlamamıştık. . saatlerle alakalı bir oynama vardı ramazanda . iyi hatırlayan mutlaka vardır eski islami gündemlerle ilgilenen varsa. şimdi yanlış anlaşılma olmasın öyle hatırladım çünkü.
biz bunun eşimle muhasebesinide yapmıştım.. falanca ülkede falanca saatte ama güneş batmadı güneş doğmadı bu saatler neye göre falan diye. konu ramazan iftar ve sahur saatiydi..
falanca saatler temsili şu zamana kadar sahur olur şu zamana kadar iftar açılır diye.. bulurum onu ayrı bir konuda işleriz..
ama bu diyanetin halka anlatamadığı birşeydi tartışması olduydu.

Ben bu sorudan şunu çıkarırım ki demek ki çocuk müslüman değilmiş.
Müslüman değilse bilmemesi normal. Sonuçta üniversitede mesleki hayatınızda size iftar saatini değil mesleki işinizi öğretiyorlar.

Hayatını İslama göre dizayn edenlerin bilmemesi ancak garipsenebilir.
Ben sahurda diyanetin imsak saatine tabi olmayan biriyim. :) rkstar bilgi olsun...

Ben bu sorudan şunu çıkarırım ki demek ki çocuk müslüman değilmiş.
Müslüman değilse bilmemesi normal. Sonuçta üniversitede mesleki hayatınızda size iftar saatini değil mesleki işinizi öğretiyorlar.

Hayatını İslama göre dizayn edenlerin bilmemesi ancak garipsenebilir.
Ben sahurda diyanetin imsak saatine tabi olmayan biriyim. :) rkstar bilgi olsun...
işte demek istediğim son satırlarında :D

Konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

• Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Izgara görünümlü forum listesi

Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Resimli ızgara modu

Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

• Zevkini yansıtan renk kombinasyonunu seç
    Arkaplan resimleri
    Renk geçişli arkaplanlar
Geri