Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Öğretmenlik Mesleğine Dair 7 Mühim Esas

AsyAAsyA is verified member.

Öylesine...
Forum Kalemi
Öğretmenlik Mesleğine Dair 7 Mühim Esas

1. Mesleğinizi ibadet şuuru ile yapın.

11-3837178820.jpg

Bu anlamda Besmele çekerek ve abdestli olarak sınıfa girin. Nitekim Nurettin Topçu: “Kırk yıl boyunca öğretmenlik yaptım. Okula, mabede gider gibi gittim. Hiçbir derse abdestsiz girmedim.” diyerek bu işin ne kadar mühim olduğunu belirtmiştir.

2. Dersler vesilesi ile öğrencilere Allah'ı anlatın.

22-2335350431.jpg

Fen dersindeki canlıların doğası, evren, matematik dersindeki düzen ve hesap hepsi bize Allah’ı hatırlatır. Çünkü kul yapımı olan her şey nakıstır ve kusurludur. Ancak yıldızların gökte direksiz durması, güneşin devamlı olarak doğup batması bu düzenin yaratıcısı olan Allah sayesindedir.

3. Yabancı dili özellikle Arapçayı hayırda kullanın.

33-348737215.jpg

Mesela Arapça kapı kelimesini öğrettiniz, akabinde kapı ile ilgili bir hadis veya dua ezberletebilirsiniz. Örnek; “Allah’ım bana rahmet kapılarını aç.

4. İşinize sevginizi katın.

4444444-1074385306.jpg

Öğrencileri çokça sevin, bilhassa küçük öğrencilerin günahsız olduklarını unutmadan onların kalplerinde ve dualarında yer almaya çalışın.

5. Onları önemseyin, onlara değer verdiğinizi hissettirin.

17098692_1642379822455121_687264169648086419_n-2089093836.jpg

Öğrenci için en önemli şeylerden bir tanesi öğretmeninin ismini bilmesidir. İsimlerini ezberlemeye çalışın. Hicri yılbaşı ya da bayram gibi özel günlerde ufak hediyeler alabilirsiniz.

6. Kal ile değil hal ile örnek olun.

66-442593245.png

Araştırmalara göre en fazla yaptığımız şey denilen değil, görülendir. Öğrenciler dediklerimizden çok yaptıklarımızı yaparlar. Mesela yere çöp atma demek yerine derste yerde gördüğümüz çöpü alıp atmak daha faydalı olacaktır.

7. Bolca dua edin.

k%C3%BCr-dualar%C4%B1-2126901968.jpeg

Kendinizin faydalı olması, onların da zihin açıklığı için bol bol dua edin. Çok bunaldığınız yerlerde İnşirah suresini okuyun. Her şeyin çok güzel gittiği yerlerde şükür secdesi yapın. Ve Allah’tan yardım isteyin. Unutmayın ki öğretmenlik hem vebali fazla hem de kazancı (manevi) fazla bir meslektir.

suffagah.com

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

• Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Izgara görünümlü forum listesi

Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Resimli ızgara modu

Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

• Zevkini yansıtan renk kombinasyonunu seç
    Arkaplan resimleri
    Renk geçişli arkaplanlar
Geri