- Web sitesi
- forumkalemi.com
- Burç
- Akrep
- İsim
- Murat
Tür : Bilim Kurgu, Aksiyon, Macera
Menşei : ABD
Yayın yılı : Mayıs 2022
Dizimiz 1 sezon çekildi ve 6 bölümden oluşuyor.
Star Wars evrenine hoşgeldiniz.
Ben diziyi oldukça başarılı ve Star wars hikayesinde gizli kalan bir çok alanı daha iyi detaylandırıp geliştirdiğini düşünüyorum. General Kenobi yani Ewan McGroger kendisine biçilen rolü zayıflıktan yeniden güce serüveni içerisinde mükemmel bir şekilde oynadı.
General Kenobi uzun süre çektiği yalnızlğın, en yakınlarını kaybedişin ve pişmanlığın neden olduğu güçten düşüşü filmdeki karekterine çok güzel yansıttı. Filmde Generalin yeniden güç ile bütünleşmesi 6 bölüm boyunca ilmek ilmek işlendi ve 6. Bölümde gücünün zirvesini yeniden yakalaması sanırım diziye ayrı bir kalite kattı. Çünkü ilk bölümlerde o pişmanlık, sinmişlik onu gücünün gölgesinden çok çok uzaklaştırmış eski benliğini silik bir gölgesi haline gelmişti. İhtişamn zirvesini dizinin tamamına yamaları mükemmeldi.
Vaderin geldiği noktayı bu dizide çok net görüyoruz. Anakindrn geriye hiç bir şey kalmadığını maskesi kırılınca tüm çıplaklığı ile ortaya çıkmış oldu. İntikamın onu getirdiği hali sanırım en net şekilde burada görmüş olduk. Star Wars ta annesinin intikamını alırken bütündüğü hali burada daha iyi anlamış oluyoruz.
Sanırım film Kenobi ve Prenses Leia macerası olarak ad değişmeli Kenobiye mükemmel bir yol arkadaşı oldu. Obi wanı nekadar sevdiğini ilerde çocuğu olduğunda adını Ben olarak koyumasından anlamış olacağız. Yönetmen diziye Leiayı dahil ederek Anakin ve Padmenin mirasınıda yaşatmış oldu.
Film mükemmel efektler ve harika bir hikayeye sahip. Filmin amacı Star wars karekterlerini derinleştirmekti ve bunu en güzel şekilde yaptığını düşünüyorum.
Diziye Puanım 10/8
İkinci sezonu merakla bekliyorum.