O düşen sizin pırlanta kalbinizmiş meğer. (1 Görüntüleyen)

• Kullanıcı AsyA
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Öykü
PIRLANTA KALP!
Hey gidi koca Neyzen hey...!
Dünyaya 10 paralık değer vermeyen Neyzen Tevfik soğuk bir kış günü aç sefil ortada kalır.
Sığınır bir caminin şadırvanına ve bekler ki birisi onu görsün ve yardım etsin.
Fakat hava soğuk gelen giden yok...
Çaresiz kalkar yerinden ve perperişan kalacağı yere doğru yürümeye başlar.

O dönemin en varlıklı ailelerinden birinin gencecik oğlu askerden yeni gelmiştir ve iyi yürekli genç onu görür ve halini anlar.

Genç adam o günün en büyük parasını cebinden çıkartır ama bir sorun vardır. Karşında ki koskoca Neyzen Tevfik’tir.

Allahın deli bir kulu..!

Koca Neyzen'in sağı solu belli olmazki, bir bakarsın devlet başkanlarına kafa tutar bir bakarsın zamanın en zengin adamlarını yerin dibine sokar.

Delikanlı bir plan yapar ve parayı buruşturup Neyzen'in ayaklarının dibine doğru hafifçe atar.. Sonra omzuna dokunup;

-- "Efendim paranızı düşürmüşsünüz!" der.

Neyzen gözleri zaten hasta, zar zor açıyor göz kapaklarını ve çocuğa bakiyor. Anlıyor tabii ki inceliği, zerafeti.;

-- "Ah be çocuk, ah be evladım...! O düşen sizin pırlanta kalbinizmiş meğer..." diyor.

Nezaket, insanlık ne güzel şey. .

Demek ki almanın da, vermenin de bir adabı varmış. Ne dersiniz?

Not; Hatırayı Neyzen Tevfik'in akrabası Kadim dostum son kıssahan Muharrem Dere beyden dinledim.

Dr. Faruk ÖndağFB_IMG_1728320616675.jpg

Konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri