Foruma hoş geldin, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Düşünce Platformumuza Hoşgeldiniz!

Düşünce Platformumuz bilgi ve düşüncenin en özgür adresidir!
Güne, gündeme ve yarınlara dair söyleyeceğim var diyenlerin, günlük koşuşturmaca içerisinde zihin jimnastiği yapmak isteyenlerin özgürlük meşalesi ~ FORUM KALEMİ ~

FK Kavram Nörobilim

Qasem

FK Üye
🌿🌼
Katılım
3 May 2020
Mesajlar
15,097
Çözümler
12
Tepkime puanı
40,026
Puanları
113
Konum
Avrupa
Web sitesi
forumkalemi.com
Burç
Akrep
İsim
Murat
Cinsiyet
Takım
lIr3ry
  • İstatistikte sabit
  • #1
İnterdisiplinler kimliğe sahip bir kavramdır. Asıl alanı biyoloji olmasına karşın hekimlik, biyoloji, mühendislik, matematik, kimya, fizik ve psikoloji bilimlerinin hepsini bir araya toplamış geleneksel algıyı alt üst etmiş bir bilim dalıdır.


Nörobilim (Sinirbilim) bireylerin
düşünce, duygu ve davranışları ile ilgili hangi nörolojik süreçlerden geçildiği , neden - sonuç ilişkileri bağlamında yapılan çalışmalarla inceleyen bir bilim dalıdır.


Bilim kurgu sineması 2010 lardan sonra yoğun orakan sinirbilimi merkeze alarak filmler yapmış. Ayrıca bu alan üzerine direkt yapılan bir çok film vardır. Forumumuzda bunlardan birini sizler için analiz etmiştim.



İnsan davranışlarını, hayal dünyasını, zihin ve düşünce yapısını etki altına almak isteyen, algı yaratmaya çalışan sistemler modern dönemde bu alana yoğunlaşmış hatta insan beynine çip yerleştirebilmek amacıyla fareler üzerinde deney girişimleri olmuştur. Neredeyse tüm büyük şirketler naörogirişimcilik ile algı yaratma ve farklı şekilde satış tekniği, pazarlama yoluna gitmişlerdir.


Bu yüzden nörobilim bizim ve gelecek için en önemli kavramdır. Çünkü merkezinde sadece insan davranışını çözümleme değil kontrol altına alabilmede vardır. İnsanı robotlaştırma belkide bunun zirvesi olacaktır.


Arkadaşlar ; İnsanların nasıl duyduğu, gördüğü, ne şekilde hatırladığı, öğrendiği, unuttuğu ya da bazı şeylerin iyi hissettirip bazı şeylerin kötü hissettirmesinin nedenleri üzerinde hem çalışma yapan hemde kontrol altına alma çabası içinde olan bu bilim dalı yeni dünya düzenin vazgeçilmez sahası olduğu gerçeği önümüzde dağ gibi duruyor.


Yoğun olarak siyasal erkler; algı, bilim insanları ise öğrenme ve karar
verme gibi mekanizmaları anlamaya çalışmaktır. Haliyle çıkar ilişkileri bu sebeple çeşitli modeller önermektedir.
Temelde insanların yaptıkları hataları,bu hataların sebep ve sonuçlarını, bazı zamanlar neden tepki gösterdiklerini, farklı koşullar altındaki davranışların nasıl değiştiğini, yada nasıl değiştirebileceğini, farklı uyaranların ne şekilde harekete geçtiğini ve farklı seviyelerdeki öğrenmeyi en gerçeğe yakın nasıl öğrenebileceklerini öğrenmeyi amaçlamaktadırlar.


Belkide yeni toplumu oluşturacak şey nörobilimdir. Geçmişin diktatör rejimlerin yerini, insanı istediği gibi kanalize etmek isteyen ve bu amaçla Nörobilimi buna alet eden erkler olabilir.
 

Zoe

FK Oyuncu
💬
Katılım
9 May 2020
Mesajlar
5,402
Çözümler
4
Tepkime puanı
12,485
Puanları
113
Burç
Boğa
Cinsiyet
Takım
lIr3ry
Su geçirmez bir gerçek var ki en karmaşık organ beyindir. Beyin de her organ gibi hücrelerden oluşur. Vücut ağırlığımızın küçük bir kısmını kaplarken devasa bir enerji harcar.

Nöron+bilim = Nörobilim

Eğer ki bi nöronun tanımını yapacak olursak; 'Sinir sistemini oluşturan hücre' diyebiliriz özetle. Peki Bu sinir sisteminin hücreleri modellemeyle dahi daha tam analiz edilememişken, bizim nörobilimi tanımlayabilmemiz oldukça zordur.
Beynin komuta zinciri çözümlendiği halde ki bu oldukça olası bir durum,- şuan gelişen teknoloji ve altyapı buna müsait. İnsanların bir uyarı sayesinde bir çok hastalıktan kurtarılma şansı olacak.
Ancak bu aynı zamanda etik sorunları da beraberinde getirecek. Ve en önemlisi dünya buna hazır mı?
 

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın yada üye olun!

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın veya kayıt olun!

Kayıt ol

Forumda bir hesap oluşturmak tamamen ücretsizdir.

Şimdi kayıt ol
Giriş yap

Eğer bir hesabınız var ise lütfen giriş yapın

Giriş yap

Tema düzenleyici

Tema özelletirmeleri

Grafik arka planlar

Granit arka planlar