- Katılım
- 31 Ocak 2021
- Mesajlar
- 3,195
- Tepkime puanı
- 14,737
- Puanları
- 113
- Burç
- Aslan
- Memleket
- Trabzon
- Cinsiyet
- Medeni Hal
- Takım
Nohut harika bir bitkisel protein kaynağı ve karnıyarığa da çok yakıştı
Özellikle vegan beslenenler mutlaka denesin
Nohutlu Karnıyarık
Malzemeler:
- 4 adet patlıcan
- 300 g haşlanmış nohut
- 1 adet soğan
- 2 adet domates
- 1 avuç maydanoz
- 2 diş sarımsak
- Zeytinyağı
- Kimyon
- Toz kırmızı biber
- Tuz
- Karabiber
Yapılışı:
Patlıcanların üzerine zeytinyağı ve tuz gezdirip 180 °C fırında 35-40 dakika kadar pişimeye bırakın.
Bir tavaya zeytinyağı ve küp küp doğradığınız soğanları alın.
Bir süre sonra ince kıyılmış sarımsakları da ekleyin.
Sonrasında sırayla nohutları ve küp küp doğranmış domatesleri ekleyip baharatları ilave edin.
Bir süre piştikten sonra altını kapatıp ince kıyılmış maydanozları ekleyin ve karıştırın. Patlıcanları fırından aldıktan sonra ortalarını açın.
Harcı patlıcanlara doldurup üzerine tercihinize göre biber ve domates ekleyin. Yine tercihinize göre zeytinyağı gezdirip 180 °C fırında 10 dakika pişirin. Sıcak bir şekilde servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.