Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Neyse ben sesli düşündüm yine...

AsyAAsyA is verified member.

Öylesine...
Forum Kalemi
Bill Gates "Çiçek hastalığı çok yaygın olarak yeniden çıkacak" dedi.
Artık açık oynuyor ve önceden çıkartacağı hastalığı haber veriyor.

Su çiçeği ile çiçek hastalığını karıştırmayın.
Çiçek hastalığı, su çiçeğine göre daha kalıcı hasarlar veren ve ağır geçen bir hastalıktır.

Su çiçeği için çocuklar hala aşılanıyor.
Ama çiçek hastalığı dünyada en son 1977'de görüldü ve sonrasına DSÖ "Artık çiçek hastalığının tarih olduğunu ve bir daha görülmesinin mümkün olmadığını" açıklamıştı.

Ama atlanmaması gereken bir nokta var;
Çiçek hastalığının yok edildiği tarihten bu yana, hastalığa neden olan variola vrüsüne ait örnekler iki merkezde saklandı.

Bunlardan biri ABD'nin Atlanta'daki "Salgın Hastalıklar Kontrol ve Koruma Merkezi" diğer ise Rusya'nın Novosibirsk kentindeki "Viroloji ve Biyoteknoloji Devlet Araştırma Merkezi."

Lakin birçok ülke yıllardır Rusya ve ABD'nin çiçek virüsünü saklamalarına "Bitmiş olan bir virüsün hala saklanması gelecekte bir biyoterorizm tehlikesi oluşturacaktır" diyorlar.

Simdi de Bill Gates'in 45 yıl öncesi bitmiş olan çiçek hastalığının daha ölümcül bir şekilde yeniden çıkacağını söylemesi ?

Acaba koronadan ümitlerini mi kestiler?
"Öncesinden korkuyu salalım, korku psikolojisi doğal olarak bağışıklığı düşürür ve yeni çıkaracağımız hastalıkta hazır bir kitle olur" diye mi düşündüler?

Neyse ben sesli düşündüm yine...
Fikirler size kalmış...
Safiye Çetinkaya

FB_IMG_1636275385256.md.jpg

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

• Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Izgara görünümlü forum listesi

Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Resimli ızgara modu

Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

• Zevkini yansıtan renk kombinasyonunu seç
    Arkaplan resimleri
    Renk geçişli arkaplanlar
Geri