kervan
Aktif Üye
Nebiler Sultanına Salâtü Selâm Olsun! | ||
|
Rasûlullah (sav) Efendimiz buyurdular:
“Kim bana bir defa salât getirirse, Allah o kimseye on defâ salât eder, on hatası silinir ve on derece yükseltilir.” (Nesâî, Sehv, 55)
Bir gün Rasûlullah (sav) mütebessim bir çehreyle ashâbının yanına gelmiş ve Hz. Cebrâil’in kendisine şu müjdeyi verdiğini bildirmiştir:
“Yâ Rasûlâllah! Ümmetinden biri Sana bir salât getirdiğinde, benim onun günahlarının bağışlanması için on defa istiğfâr etmem, o kimsenin Sana bir selâm
göndermesi hâlinde, benim ona on selâm vermem Sen’i sevindirmez mi?” (Nesâî, Sehv, 55/1293)
Her salât ü selâm getirenin ismi, Peygamber (sav) Efendimiz’e arz edilir. Rasûlullah (sav) buyurur:
“Yeryüzünde Allâh’ın seyyah melekleri vardır. Onlar ümmetimin selâmını (ânında) bana ulaştırır.” (Nesâî, Sehv, 46)
Habîb-i Ekrem (sav) Efendimiz, salât okuyana mukâbelede bulunur. Bu müjde Allah Rasûlü (sav) tarafından şöyle ifade edilmiştir:
“Bir kimse bana selâm gönderdiği zaman, onun selâmını almam için Allah Teâlâ rûhumu iâde eder.” (Ebû Dâvûd, Menâsik, 96/2041. Ahmed, II, 527)
Kısa Günün Kârı
Allâh’ım! Efendimiz Muhammed’e O’nun ehl-i beytine ve ashâbına salât ü selâm eyle ve üzerlerine dâimâ bereket ve lutfunu indir.