Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Yorum/Analiz Ne bekleniyordu ki?

MevaMeva is verified member.

Bir ☕ doldur bir 📚 seç 🌍 sessize al
Haber Editörü
Burç
Akrep
Memleket
Siirt
lIr3ry

Kemal Kılıçdaroğlu seccade üzerinde ayakkabılı fotoğrafı ile gündem oldu.

1680413602352.png

HAKSÖZ HABER

Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul platformunun düzenlemiş olduğu iftar programına katıldı. Kılıçdaroğlu, CHP Düzce Milletvekili aday adayı Azade Ay ile iftar programı sonrasında özel bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmede Canan Kaftancıoğlu da yer aldı. Görüşme sırasında Kılıçdaroğlu'nun ayakkabılarıyla seccadeye basarak verdiği fotoğraf çektirmesi büyük tepki çekti.

Sonda söyleyeceğimizi başta ifade etmek gerekirse en büyük sıfatı “Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanlığı” olan bir ismin seccade üzerine ayakkabı ile basması hayatın olağan akışı içerisinde yaşanmış bir hadisedir. Bunda garipseyecek bir şey yok!

CHP varoluşu gereği kendisi konumlandırdığı yer sebebiyle Türkiye’deki geniş halk kitlelerinin hassasiyetleriyle problemli olan her şeyin vücut bulmuş halidir. Bir süredir CHP’nin siyasi olarak içine girdiği çıkmazı aşmak için gerçekleştirdiği “muhafazakar açılım” politikalarından dolayı alışılmışın dışında bir portre çiziliyor. Ancak 100 yıllık bir partinin beş senede tamamen değişeceğini düşünmek en hafif ifadesiyle saflık olacaktır…

Şimdi ise yaşanan son “seccade” tartışması ile “CHP’nin din düşmanlığı” kanıtlanmış muamelesi yapılıyor. Bu tarz indirgemeci yaklaşımların toplumun aklı ve hafızasıyla dalga geçmektir. Sorun geniş halk kitlelerinden ziyade “CHP değişti” söylemine eklemlenen muhafazakar-eski İslamcı okur yazar kitlelerin yaklaşımında saklı. Yoksa herkes CHP’nin ne olduğunu pekala biliyor…

Kemal Kılıçdaroğlu ise yaptığı açıklama ile “seccadeyi fark etmediğini” iddia etti. Bu doğru olabilir ancak halıların serili olduğu bir odaya ayakkabı ile girmek dahi CHP elitizminin en bariz göstergelerinden birisi. Hele de halının üstünde bir seccade varsa daha dikkatli olmak icap ediyor haliyle… Bunun farkında olmamak ise 74 yaşındaki Kemal Kılıçdaroğlu’nun hangi sosyo-külterel tabana ait olduğunu ve hangisine ait olmadığını kanıtlıyor!

Vaziyet böyle olunca “Kılıçdaroğlu seccadeyi ayaklar altına” diyerek feveran etmek biraz komik kaçıyor. Ondan ne bekleniyordu ki?

Sorun bu değil,
Adam özür diledi, yanlışını anladı ama bazı islami çevreler hala dilinden ve bu yanlışı savunmaktan tevil etmekten yorulmadı.
Ulan beyinsizler adam bile anladı yanlış yaptığını, siz hala neyi tevil ediyorsunuz?

Ben hayatım boyunca seccade kullanmadım. Şuan yaşadığım evde halı sermiyorum haliyle seccade kullanıyorum, seccadeni hayatımda özel bir yeri yok sadece yerde, terlikle ayak bastığım yerde namaz kılma ak için kullandığım bir gereç. Ama ben namaz kıldığı bu gerecek ne ayakkabı ile basarım nede basana müsamaha etmem. Bu seccade için değil halım olsa onun içinde geçerli.

Hatasını anlaması güzel de islcı geçinen zat zevatlara acıdım bu süreçte

Rıdvan abinin konuya dair paylaşımı olmadan olmaz.
IMG_20230402_025650.md.jpg

1928 yılında islam ibaresini kaldıran bir zihniyetten ne beklersinizki yakındır kuran-ı kerimi ayaklar altına bile alırlar böyle bir zihniyete halada oy veren akıl yoksunları var bu ülkede bunlardan ne gibi bir verim alabilirizki ? hiç bir şey alamayız zamanında devleti chp'ye teslim ettiğimizde kuran-ı samanlıkta namazı saklanarak ve insanlarıda dar ağacında buldular.

Bu bir Özürlük durum değil.

IMG_20230403_200520.md.jpg

@Yeşil sarık, diyelim adam islamdan uzak bilmiyor, hayatı İslama düşmanlıkla geçmiş hadi diyelim tamam o özür diledi öküzlüğünü anladı. Onu savunan, yaptığına kılıf arayan sözde İslamcıları anlamıyorum. Anlamakta sorun yaşıyorum

Siyasi bir oluşumu destekleyen ona taraf yada iktidar tarafı diye bir grup ve siyasi fikri benimseyen biri olarak değil ,tarafsız sandık yüzü görmeyen ,siyasetin her alanına La diye bakış açısına sahip biriyim ,
Bir noktadan sonra insana kına geliyor ,Aşikar İslam düşmanlığı ,Aşikar Müslüman düşmanlığı yaptığı halde buyurdugunuz gibi peşinde Müslümanım diyenlerin bunu görememesi ,Beni hayretler içinde bırakıyor,

Dünyalık menfaat ve çıkar,Dünyalık kin ve nefret mesele Tayyip Erdoğan olunca aynı safta durmaları bütün geçmiş duruşları ,ilkeleri olanların çirkin yüzü görünmüş oluyor ,Vatan toprak diyenlerin senelerce terör kozunu kullanarak insanları devsirenlerin. Düştükleri bu aciz durum gülünecek halde ve şuan hepsi aynı tepside nemalaniyor,yazikkarin olsun siyasetinize ,kişiliğinize ,durusununuza.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

• Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Izgara görünümlü forum listesi

Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Resimli ızgara modu

Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

• Zevkini yansıtan renk kombinasyonunu seç
    Arkaplan resimleri
    Renk geçişli arkaplanlar
Geri