Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Biliyor musun? Nasıl İcat Edildi ?

Ben de çok kullanıyorum ..
İcatlar her zaman ilgimi çeker ,ilk kim düşündü ,nasıl yapıldı hep merak ederim.

Kaşık MÖ taş devrinde kullanılmış, çatal MS 7 yy. Bu tarihler bana doğru gibi gelmedi.

Nokta bana sorsan çatal çok erken bile icat edilmiş :)
Çatala ihtiyaç duyulmamış...
Ben halada çok ihtiyaç duymayanlardanım...

Mesela salatayı kaşıkla, sarmayı parmakla alanlardanım :)

Nokta bana sorsan çatal çok erken bile icat edilmiş :)
Çatala ihtiyaç duyulmamış...
Ben halada çok ihtiyaç duymayanlardanım...

Mesela salatayı kaşıkla, sarmayı parmakla alanlardanım :)

Sen şimdi söyleyeceğim şeyi kabul etmezsin diye yorum olarak yazmadım :D Bunuda kabul etmemişsin :D

Hz Adem dünyaya herşeyi bilerek gelmedimi. Bize hocalarımız taş devri diye bir dönemin yaşanmadığını söylerler. Peygamberimiz her şeyi biliyordu herşeyin ilmi ona verilmişti derler. Eğer nasıl kullanılacağını nasıl yeneceğini biliyorsa çatal kaşık icadı çok daha sonra tarihlendirilmesi bana saçma geldi :)

Sen şimdi söyleyeceğim şeyi kabul etmezsin diye yorum olarak yazmadım :D Bunuda kabul etmemişsin :D

Hz Adem dünyaya herşeyi bilerek gelmedimi. Bize hocalarımız taş devri diye bir dönemin yaşanmadığını söylerler. Peygamberimiz her şeyi biliyordu herşeyin ilmi ona verilmişti derler. Eğer nasıl kullanılacağını nasıl yeneceğini biliyorsa çatal kaşık icadı çok daha sonra tarihlendirilmesi bana saçma geldi :)

Klasik islam anlayışında dediğin şey var... Ama Hz ademin herşeyi bildiği algısı klasik islam anlayışında ters.
Hz Ademin gökten indiği anlatımı vahyin yaradılış ayetlerinin tamamına aykırı...
Sanırım senle evrim ve yaradılışı okumuştuk.
Ben bir taş devrinin yaşandığına tamam inanmıyorum ama farklı açıdan inanmıyorum..
İnsanlığın bizden daha ileri bir teknolojiye ulaştıklarını ve dünyayı yerle bir ettiklerini ve insanlığın kalanının yer altlarına çekilerek yer altı şehirleri kurarak gayri medeni yaşadıklarına inanıyorum.
Antropoloji araştırmalar, yapılan kazılar ve sosyolojik açıdan antropoloji değerlendirmeleri bu tezi çokça doğruluyor.
Senin dediğine göre Hz adem uçağı biliyordu, yada klimayı :)
Oysa ayette geçen, hani "we iz kale rebbuke lilmelaiketu inni cailun...." ayeti ve devamı var olan bir yaradılışı bir evrenden başka bir evreye yuvarlayacağı anlamında inceaale kelimesini kullara dile getirip, isimlendirme yeteneğinden bahsediyor...
Yani bir halden başka bir hale geçişin nüansndan bahsediyor... :)

Kaşık demir olarak değil ilk tahta oyuk yani odun olarak hayatımıza girdi. Demirin işlenmesine çok çok sonra hayatımıza ve mutfağımıza lüks olarak girdi..

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

• Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Izgara görünümlü forum listesi

Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Resimli ızgara modu

Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

• Zevkini yansıtan renk kombinasyonunu seç
    Arkaplan resimleri
    Renk geçişli arkaplanlar
Geri