Foruma hoş geldin, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Düşünce Platformumuza Hoşgeldiniz!

Düşünce Platformumuz bilgi ve düşüncenin en özgür adresidir!
Güne, gündeme ve yarınlara dair söyleyeceğim var diyenlerin, günlük koşuşturmaca içerisinde zihin jimnastiği yapmak isteyenlerin özgürlük meşalesi ~ FORUM KALEMİ ~

Mutfakta Hayat Kurtaran Püf Noktaları

Yaren

Emektar Üye
Gölgesine Razı Bir Fesleğen
Katılım
4 May 2020
Mesajlar
2,567
Tepkime puanı
8,103
Puanları
113
Burç
Yay
Memleket
Antalya
Cinsiyet
Medeni Hal
DisPVx
Ekli dosyayı görüntüle 6377
Tuzu fazla kaçan yemekler için çözüm!

Eğer yaptığınız yemek çok tuzlu olursa panik yapmayın. Bu yöntemleri kullanarak yemeğin tuz oranını azaltabilirsiniz;
  • Yemeğinizin içine bir adet soyulmuş patates atarak 10 dakika daha pişirin ve patatesleri çıkarın.
  • Çorbanız çok tuzlu olursa içine biraz süt ekleyebilirsiniz.
  • Yemeğinizin içine 1 adet küp şeker atarak tuz oranını dengeleyebilirsiniz.

Ekli dosyayı görüntüle 6378
Mayalı tarifler hakkında altın değerinde bilgiler.

  • Mayalı tariflerde toz şeker kullanmak hamurun mayalanmasını hızlandırır.
  • Hamurun sertliğini daha iyi ayarlamak için un miktarını tarifte belirtilenden daha az ekleyip ihtiyacınıza göre azar azar ekleyerek istediğiniz kıvama daha kolay getirebilirsiniz.
  • Mayalı hamurun üzerine parmağınızla bastırdıktan sonra hamur tekrar eski haline geliyorsa hamur olmuş demektir.
  • Mayalı hamur kullandığınız tariflerde pişirmeden önce 15 dakika daha beklemesi daha iyi sonuç almanızı sağlar.
  • Ürününüz pişerken daha iyi kabarması için mutlaka fırına bir kabın içerisinde biraz su koyun.

Ekli dosyayı görüntüle 6379
Mükemmel bir kek yapmak için işte size püf noktaları...


  • Kullanılacak malzemelerin hepsi oda sıcaklığında olmalıdır.
  • Kek kalıbınızı mutlaka tereyağı veya margarinle yağlamalısınız.
  • Yağlanmış kalıba un döküp fazlasını alırsanız kekiniz asla kalıba yapışmaz.
  • Cam ya da metal kek kalıbında her zaman daha iyi sonuç alırsınız.
  • Kek karışımını kalıba döktükten sonra hava kabarcıklarını almak için birkaç kez tezgaha vurun.
  • Hamura kürdan batırıp çıkardığınızda temiz ise kekiniz pişmiş demektir.

Ekli dosyayı görüntüle 6380
Kurabiye severler not defterlerinizi hazırlayın.

  • Kurabiye hamurunda kabarması için karbonat kullanırsanız hamur rengi koyulaşır bu yüzden kurabiye tariflerinde kabartma tozu kullanmanız daha güzel bir sonuç verecektir.
  • Hamuru tezgahta açarken tezgaha un yerine pudra şekeri serpebilirsiniz.
  • Yumuşak kıvamdaki hamurlara şekil verirken dondurma kaşığı işinizi bayağı kolaylaştıracaktır.
  • Kurabiyeleri yemek için mutlaka oda sıcaklığına gelmesini bekleyin çünkü çok sıcakken yediğiniz kurabiyenin içinde hala çok yüksek bir ısı olduğu için hem ağzınızı yakabilir hem de memnun kalmayabilirsiniz.
 

Yaren

Emektar Üye
Gölgesine Razı Bir Fesleğen
Katılım
4 May 2020
Mesajlar
2,567
Tepkime puanı
8,103
Puanları
113
Burç
Yay
Memleket
Antalya
Cinsiyet
Medeni Hal
DisPVx
Ekli dosyayı görüntüle 6381
Tart veya kiş hamuru yaparken bu püf noktalarına ihtiyacınız olacak.

  • Tart ve kiş hamurunun bütün malzemeleri soğuk olmalıdır.
  • Hamur yoğrulurken elinizin ve odanın ısısıyla gevşeyeceği için pişirmeden önce en az bir saat buzdolabında dinlenmelidir.
  • Tart ve kiş hamurunu iki yağlı kağıt arasında rahatça açabilirsiniz.
  • Kalıba koyduğunuz hamurun tabanında mutlaka çatal ile delikler açın böylece kabarıp çatlamasının önüne geçmiş olursunuz.
  • Hatta işinizi garantiye almak isterseniz; hamurunuzun üzerine yağlı kağıt koyup onun üzerine de pişmemiş nohut ekleyip fırınlarsanız, nohut ağırlık yaptığı için hamurun kabarmasını engellemiş olacaksınız.

Ekli dosyayı görüntüle 6382
Lokum gibi et pişirmek isteyenleri şöyle alalım..

  • Dinlenmiş bir et piştiğinde daha leziz olmasını sağlayacaktır bu sebeple evde marine ederek etinizi dinlendirebilirsiniz.
  • Etin iki tarafına da zeytinyağı sürüp yedirirseniz tavaya herhangi bir yağ eklemesi yapmanıza gerek kalmayacaktır.
  • Tavanızın oldukça sıcak olması gerekmektedir. Bu sayede etin suyu içinde kalacaktır.
  • Eti yavaş yavaş pişirmek içinin ve dışının aynı oranda pişmesine neden olacaktır.
  • Etiniz piştikten sonra tuz ilave etmelisiniz çünkü öncesinde atılan tuz etin sertleşmesine neden olur.

Ekli dosyayı görüntüle 6383
Acı biberle başı belada olanlar buraya.

  • Acı biber doğramadan önce ellerinizi zeytinyağı ile ovarsanız biberin acısının parmaklarınızda kalmasını engellemiş olursunuz.
  • Eğer acı biber doğradıktan sonra acısı geçmiyorsa, elinizi ılık sütte 10 dakika kadar bekletin.
  • Veya tuz, sirke ve sudan oluşan bir karışım yaparak ellerinizi içinde bekleterek acısını alabilirsiniz.


Kaynak onedio
 

Dolunay

FK Sorumlusu
MasterChef
Düşler ülkesinin deli kızı
Katılım
4 May 2020
Mesajlar
8,713
Tepkime puanı
16,280
Puanları
113
Memleket
Dünyada bir yerdeyim
Hepside işe yarar bunların
Emeğine sağlık yaren
 

Qasem

FK Üye
🌿🌼
Katılım
3 May 2020
Mesajlar
15,123
Çözümler
12
Tepkime puanı
40,087
Puanları
113
Konum
Avrupa
Web sitesi
forumkalemi.com
Burç
Akrep
İsim
Murat
Cinsiyet
Takım
lIr3ry
Ben gerekenleri not aldım.
Teşekkür ederim Yaren ::
 

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın yada üye olun!

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın veya kayıt olun!

Kayıt ol

Forumda bir hesap oluşturmak tamamen ücretsizdir.

Şimdi kayıt ol
Giriş yap

Eğer bir hesabınız var ise lütfen giriş yapın

Giriş yap

Tema düzenleyici

Tema özelletirmeleri

Grafik arka planlar

Granit arka planlar