Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Mutfakta Hayat Kurtaran Püf Noktaları

YarenYaren is verified member.

Gölgesine Razı Bir Fesleğen
Emektar Üye
Katılım
4 May 2020
Mesajlar
2,571
Tepkime puanı
8,111
Puanları
113
Burç
Yay
Memleket
Antalya
Cinsiyet
Medeni Hal
DisPVx
Ekli dosyayı görüntüle 6377
Tuzu fazla kaçan yemekler için çözüm!

Eğer yaptığınız yemek çok tuzlu olursa panik yapmayın. Bu yöntemleri kullanarak yemeğin tuz oranını azaltabilirsiniz;
  • Yemeğinizin içine bir adet soyulmuş patates atarak 10 dakika daha pişirin ve patatesleri çıkarın.
  • Çorbanız çok tuzlu olursa içine biraz süt ekleyebilirsiniz.
  • Yemeğinizin içine 1 adet küp şeker atarak tuz oranını dengeleyebilirsiniz.

Ekli dosyayı görüntüle 6378
Mayalı tarifler hakkında altın değerinde bilgiler.

  • Mayalı tariflerde toz şeker kullanmak hamurun mayalanmasını hızlandırır.
  • Hamurun sertliğini daha iyi ayarlamak için un miktarını tarifte belirtilenden daha az ekleyip ihtiyacınıza göre azar azar ekleyerek istediğiniz kıvama daha kolay getirebilirsiniz.
  • Mayalı hamurun üzerine parmağınızla bastırdıktan sonra hamur tekrar eski haline geliyorsa hamur olmuş demektir.
  • Mayalı hamur kullandığınız tariflerde pişirmeden önce 15 dakika daha beklemesi daha iyi sonuç almanızı sağlar.
  • Ürününüz pişerken daha iyi kabarması için mutlaka fırına bir kabın içerisinde biraz su koyun.

Ekli dosyayı görüntüle 6379
Mükemmel bir kek yapmak için işte size püf noktaları...


  • Kullanılacak malzemelerin hepsi oda sıcaklığında olmalıdır.
  • Kek kalıbınızı mutlaka tereyağı veya margarinle yağlamalısınız.
  • Yağlanmış kalıba un döküp fazlasını alırsanız kekiniz asla kalıba yapışmaz.
  • Cam ya da metal kek kalıbında her zaman daha iyi sonuç alırsınız.
  • Kek karışımını kalıba döktükten sonra hava kabarcıklarını almak için birkaç kez tezgaha vurun.
  • Hamura kürdan batırıp çıkardığınızda temiz ise kekiniz pişmiş demektir.

Ekli dosyayı görüntüle 6380
Kurabiye severler not defterlerinizi hazırlayın.

  • Kurabiye hamurunda kabarması için karbonat kullanırsanız hamur rengi koyulaşır bu yüzden kurabiye tariflerinde kabartma tozu kullanmanız daha güzel bir sonuç verecektir.
  • Hamuru tezgahta açarken tezgaha un yerine pudra şekeri serpebilirsiniz.
  • Yumuşak kıvamdaki hamurlara şekil verirken dondurma kaşığı işinizi bayağı kolaylaştıracaktır.
  • Kurabiyeleri yemek için mutlaka oda sıcaklığına gelmesini bekleyin çünkü çok sıcakken yediğiniz kurabiyenin içinde hala çok yüksek bir ısı olduğu için hem ağzınızı yakabilir hem de memnun kalmayabilirsiniz.
 
Ekli dosyayı görüntüle 6381
Tart veya kiş hamuru yaparken bu püf noktalarına ihtiyacınız olacak.

  • Tart ve kiş hamurunun bütün malzemeleri soğuk olmalıdır.
  • Hamur yoğrulurken elinizin ve odanın ısısıyla gevşeyeceği için pişirmeden önce en az bir saat buzdolabında dinlenmelidir.
  • Tart ve kiş hamurunu iki yağlı kağıt arasında rahatça açabilirsiniz.
  • Kalıba koyduğunuz hamurun tabanında mutlaka çatal ile delikler açın böylece kabarıp çatlamasının önüne geçmiş olursunuz.
  • Hatta işinizi garantiye almak isterseniz; hamurunuzun üzerine yağlı kağıt koyup onun üzerine de pişmemiş nohut ekleyip fırınlarsanız, nohut ağırlık yaptığı için hamurun kabarmasını engellemiş olacaksınız.

Ekli dosyayı görüntüle 6382
Lokum gibi et pişirmek isteyenleri şöyle alalım..

  • Dinlenmiş bir et piştiğinde daha leziz olmasını sağlayacaktır bu sebeple evde marine ederek etinizi dinlendirebilirsiniz.
  • Etin iki tarafına da zeytinyağı sürüp yedirirseniz tavaya herhangi bir yağ eklemesi yapmanıza gerek kalmayacaktır.
  • Tavanızın oldukça sıcak olması gerekmektedir. Bu sayede etin suyu içinde kalacaktır.
  • Eti yavaş yavaş pişirmek içinin ve dışının aynı oranda pişmesine neden olacaktır.
  • Etiniz piştikten sonra tuz ilave etmelisiniz çünkü öncesinde atılan tuz etin sertleşmesine neden olur.

Ekli dosyayı görüntüle 6383
Acı biberle başı belada olanlar buraya.

  • Acı biber doğramadan önce ellerinizi zeytinyağı ile ovarsanız biberin acısının parmaklarınızda kalmasını engellemiş olursunuz.
  • Eğer acı biber doğradıktan sonra acısı geçmiyorsa, elinizi ılık sütte 10 dakika kadar bekletin.
  • Veya tuz, sirke ve sudan oluşan bir karışım yaparak ellerinizi içinde bekleterek acısını alabilirsiniz.


Kaynak onedio
 
Lütfen, bu kullanıcıyla bir anlaşma yapmak istiyorsanız, engellendiğini unutmayın.
Evde en cok kullandıgım alan mutfak bu yuzden cok guzel dekor etmek ıstıyorum
Ziyaretçiler için gizlenmiş link, görmek için Giriş yap veya üye ol.
nı arastırıyorum.
 

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

  • Geniş / Dar görünüm

    Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

    Izgara görünümlü forum listesi

    Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

    Resimli ızgara modu

    Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

    Kenar çubuğunu kapat

    Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

    Sabit kenar çubuğu

    Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

    Köşe kıvrımlarını kapat

    Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

  • Zevkini yansıtan renk kombinasyonunu seç
    Arkaplan resimleri
    Renk geçişli arkaplanlar
Geri