- Katılım
- 4 May 2020
- Mesajlar
- 2,571
- Tepkime puanı
- 8,111
- Puanları
- 113
- Burç
- Yay
- Memleket
- Antalya
- Cinsiyet
- Medeni Hal
Ekli dosyayı görüntüle 6377
Tuzu fazla kaçan yemekler için çözüm!
Eğer yaptığınız yemek çok tuzlu olursa panik yapmayın. Bu yöntemleri kullanarak yemeğin tuz oranını azaltabilirsiniz;
Ekli dosyayı görüntüle 6378
Mayalı tarifler hakkında altın değerinde bilgiler.
Ekli dosyayı görüntüle 6379
Mükemmel bir kek yapmak için işte size püf noktaları...
Ekli dosyayı görüntüle 6380
Kurabiye severler not defterlerinizi hazırlayın.
Tuzu fazla kaçan yemekler için çözüm!
Eğer yaptığınız yemek çok tuzlu olursa panik yapmayın. Bu yöntemleri kullanarak yemeğin tuz oranını azaltabilirsiniz;
- Yemeğinizin içine bir adet soyulmuş patates atarak 10 dakika daha pişirin ve patatesleri çıkarın.
- Çorbanız çok tuzlu olursa içine biraz süt ekleyebilirsiniz.
- Yemeğinizin içine 1 adet küp şeker atarak tuz oranını dengeleyebilirsiniz.
Ekli dosyayı görüntüle 6378
Mayalı tarifler hakkında altın değerinde bilgiler.
- Mayalı tariflerde toz şeker kullanmak hamurun mayalanmasını hızlandırır.
- Hamurun sertliğini daha iyi ayarlamak için un miktarını tarifte belirtilenden daha az ekleyip ihtiyacınıza göre azar azar ekleyerek istediğiniz kıvama daha kolay getirebilirsiniz.
- Mayalı hamurun üzerine parmağınızla bastırdıktan sonra hamur tekrar eski haline geliyorsa hamur olmuş demektir.
- Mayalı hamur kullandığınız tariflerde pişirmeden önce 15 dakika daha beklemesi daha iyi sonuç almanızı sağlar.
- Ürününüz pişerken daha iyi kabarması için mutlaka fırına bir kabın içerisinde biraz su koyun.
Ekli dosyayı görüntüle 6379
Mükemmel bir kek yapmak için işte size püf noktaları...
- Kullanılacak malzemelerin hepsi oda sıcaklığında olmalıdır.
- Kek kalıbınızı mutlaka tereyağı veya margarinle yağlamalısınız.
- Yağlanmış kalıba un döküp fazlasını alırsanız kekiniz asla kalıba yapışmaz.
- Cam ya da metal kek kalıbında her zaman daha iyi sonuç alırsınız.
- Kek karışımını kalıba döktükten sonra hava kabarcıklarını almak için birkaç kez tezgaha vurun.
- Hamura kürdan batırıp çıkardığınızda temiz ise kekiniz pişmiş demektir.
Ekli dosyayı görüntüle 6380
Kurabiye severler not defterlerinizi hazırlayın.
- Kurabiye hamurunda kabarması için karbonat kullanırsanız hamur rengi koyulaşır bu yüzden kurabiye tariflerinde kabartma tozu kullanmanız daha güzel bir sonuç verecektir.
- Hamuru tezgahta açarken tezgaha un yerine pudra şekeri serpebilirsiniz.
- Yumuşak kıvamdaki hamurlara şekil verirken dondurma kaşığı işinizi bayağı kolaylaştıracaktır.
- Kurabiyeleri yemek için mutlaka oda sıcaklığına gelmesini bekleyin çünkü çok sıcakken yediğiniz kurabiyenin içinde hala çok yüksek bir ısı olduğu için hem ağzınızı yakabilir hem de memnun kalmayabilirsiniz.