Foruma hoş geldin, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Düşünce Platformumuza Hoşgeldiniz!

Düşünce Platformumuz bilgi ve düşüncenin en özgür adresidir!
Güne, gündeme ve yarınlara dair söyleyeceğim var diyenlerin, günlük koşuşturmaca içerisinde zihin jimnastiği yapmak isteyenlerin özgürlük meşalesi ~ FORUM KALEMİ ~

Muşmulanın Faydaları Nelerdir?

Ravza

Yeni Üye
Katılım
4 May 2020
Mesajlar
432
Tepkime puanı
339
Puanları
63
Tarihte ilk olarak Japonya’da üretilmiştir. Muşmula halk dilinde töngel adı ile bilinmektedir. Eski çağlardan itibaren özellikle kırsal kesimlerde yaşayan halklar tarafından tüketilmektedir. Muşmula ağacı klasik ağaçlara benzememektedir. 2-3 metreye kadar uzayabilmektedir. Genelde kıraç, kırsal bölgelerde, sert iklimlerde yetişebilen muşmula ağacı da muşmula meyvesi de, serttir. Ortalama ceviz büyüklüğünde yetişmektedir. Ülkemizde yaygın olarak Karadeniz bölgesinde bilinmektedir. Ekim sonu, kasım ayı başları hasat dönemidir. Hasat süresi birkaç aydır. Bu yüzden kış aylarında hasadı devam etmektedir. Fakat birçok faydası bulunan bu meyve tam olgunlaşmadan yeşil haldeyken tüketilmesi önerilmektedir. Hatta satın aldıktan sonra bir süre evinizde beklettiğiniz takdirde biraz daha olgunlaşır ve yumuşar.

Muşmula da bulunan vitaminler; B1, B2, C

Muşmula da bulunan mineraller; Pektin, ,organik asitler, karbonhidrat, karoten, kalsiyum, demir, fosfor, potasyum.

Muşmulanın Faydaları;

İshal ve dizanteriyi giderici etkiye sahiptir.
Reflüsü olanların ve midesinde yanma sorunu olanlar için önemli bir besindir.
Mideyi kuvvetlendirici etkiye sahiptir.

Mu%C5%9Fmulan%C4%B1n-Faydalar%C4%B1.jpg


Sinir sistemini güçlendirici etkiye sahiptir.
Antioksidan özelliğinden dolayı zararlı toksinleri yok eder.
Bağırsak iltihabını geçirici özelliği bulunmaktadır.
Bağırsaklar ve böbreklerin düzenli çalışmasını sağlamaktadır.
Kan dolaşımını düzenlemektedir.
Muşmulanın çekirdeğinde idrar artırıcı özellik bulunmaktadır.
Böbreklerdeki kum ve taşlarının dökülmesine yardımcı olmaktadır.
İnce bağırsak iltihabı, ishal ve dizanteriyi gidermektedir.
Gut hastalığına da iyi gelmektedir.
Hamilelik dönemindeki kadınların düşük yapmasını engelleyici özelliğe sahiptir.
Muşmulanın yaprakları şeker hastalığına iyi gelmektedir.

Muşmulanın Zararları Var Mıdır?

Aşırı miktarda muşmula tüketmek sindirim sistemini olumsuz etkilemektedir. Şişkinlik, kusma, hazımsızlık gibi zararları görülebilmektedir. Etkili idrar söktürücü olan muşmula çekirdeğini aşırı tüketmek su kaybına neden olmaktadır. Hamilelik döneminde muşmula tüketimi hakkında farklı görüşler bulunmaktadır. Bu yüzden doktora danışarak tüketmek gerekmektedir. Yüksek tansiyon hastalarının bu meyveyi az tüketmeleri gerekmektedir.
 

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın yada üye olun!

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın veya kayıt olun!

Kayıt ol

Forumda bir hesap oluşturmak tamamen ücretsizdir.

Şimdi kayıt ol
Giriş yap

Eğer bir hesabınız var ise lütfen giriş yapın

Giriş yap

Tema düzenleyici

Tema özelletirmeleri

Grafik arka planlar

Granit arka planlar