Muşmulanın Faydaları Nelerdir? (1 Görüntüleyen)

  • Kullanıcı Ravza
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Alternatif Tıp & Şifalı Bitkiler
Tarihte ilk olarak Japonya’da üretilmiştir. Muşmula halk dilinde töngel adı ile bilinmektedir. Eski çağlardan itibaren özellikle kırsal kesimlerde yaşayan halklar tarafından tüketilmektedir. Muşmula ağacı klasik ağaçlara benzememektedir. 2-3 metreye kadar uzayabilmektedir. Genelde kıraç, kırsal bölgelerde, sert iklimlerde yetişebilen muşmula ağacı da muşmula meyvesi de, serttir. Ortalama ceviz büyüklüğünde yetişmektedir. Ülkemizde yaygın olarak Karadeniz bölgesinde bilinmektedir. Ekim sonu, kasım ayı başları hasat dönemidir. Hasat süresi birkaç aydır. Bu yüzden kış aylarında hasadı devam etmektedir. Fakat birçok faydası bulunan bu meyve tam olgunlaşmadan yeşil haldeyken tüketilmesi önerilmektedir. Hatta satın aldıktan sonra bir süre evinizde beklettiğiniz takdirde biraz daha olgunlaşır ve yumuşar.

Muşmula da bulunan vitaminler; B1, B2, C

Muşmula da bulunan mineraller; Pektin, ,organik asitler, karbonhidrat, karoten, kalsiyum, demir, fosfor, potasyum.

Muşmulanın Faydaları;

İshal ve dizanteriyi giderici etkiye sahiptir.
Reflüsü olanların ve midesinde yanma sorunu olanlar için önemli bir besindir.
Mideyi kuvvetlendirici etkiye sahiptir.

Mu%C5%9Fmulan%C4%B1n-Faydalar%C4%B1.jpg


Sinir sistemini güçlendirici etkiye sahiptir.
Antioksidan özelliğinden dolayı zararlı toksinleri yok eder.
Bağırsak iltihabını geçirici özelliği bulunmaktadır.
Bağırsaklar ve böbreklerin düzenli çalışmasını sağlamaktadır.
Kan dolaşımını düzenlemektedir.
Muşmulanın çekirdeğinde idrar artırıcı özellik bulunmaktadır.
Böbreklerdeki kum ve taşlarının dökülmesine yardımcı olmaktadır.
İnce bağırsak iltihabı, ishal ve dizanteriyi gidermektedir.
Gut hastalığına da iyi gelmektedir.
Hamilelik dönemindeki kadınların düşük yapmasını engelleyici özelliğe sahiptir.
Muşmulanın yaprakları şeker hastalığına iyi gelmektedir.

Muşmulanın Zararları Var Mıdır?

Aşırı miktarda muşmula tüketmek sindirim sistemini olumsuz etkilemektedir. Şişkinlik, kusma, hazımsızlık gibi zararları görülebilmektedir. Etkili idrar söktürücü olan muşmula çekirdeğini aşırı tüketmek su kaybına neden olmaktadır. Hamilelik döneminde muşmula tüketimi hakkında farklı görüşler bulunmaktadır. Bu yüzden doktora danışarak tüketmek gerekmektedir. Yüksek tansiyon hastalarının bu meyveyi az tüketmeleri gerekmektedir.
 

Konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Tema editörü

Ayarlar Renkler

  • Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

    Alternatif header

    Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

    Görünüm Modu Seçimi

    Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

    Izgara Görünümü

    Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

    Resimli Izgara Modu

    Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

    Yan Paneli Kapat

    Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

    Sabit Yan Panel

    Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

    Box görünüm

    Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

    Köşe Yuvarlama Kontrolü

    Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

  • Renginizi seçin

    Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri