Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Misafir misiniz? Dedektif misiniz? (1 Görüntüleyen)

AsyAAsyA is verified member.

Öylesine...
Forum Kalemi
Misafir misiniz? Dedektif misiniz?

Bir ankette şu sorulmuş:

Bir kadının evinin temizliğine dikkat etmediğini nereden anlarsınız?

Cevaplar:

1. Koltukların arkasına bakarım. Orada toz var mı ona bakarım.
2. Pencere kenarlarına ve pencerenin tozuna bakarım.
3. Tuvalete bakarım.
4. Banyo düzenine bakarım.
5. Bulaşıkları nasıl yıkadığına bakarım.
6. Avize, televizyon üstü ve raflarına üstünde toz var mı ona bakarım.
7. Halının altına bakarım.
8...

Ben de diyorum ki: Allah Teâlâ şöyle buyurmuştur: ولا تجسسوا

Birbirinizin ayıp ve kusurunu aramayın!

Hucurat Sûresi 12

Peygamber efendimiz sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu:

يَا مَعْشَرَ مَنْ آمَنَ بِلِسَانِهِ وَلَمْ يَدْخُلِ الْإِيمَانُ قَلْبَهُ، لَا تَغْتَابُوا الْمُسْلِمِينَ، وَلَا تَتَّبِعُوا عَوْرَاتِهِمْ، فَإِنَّهُ مَنْ يَتَّبِعْ عَوْرَاتِهِمْ ؛ يَتَّبِعِ اللَّهُ عَوْرَتَهُ، وَمَنْ يَتَّبِعِ اللَّهُ عَوْرَتَهُ ؛ يَفْضَحْهُ فِي بَيْتِهِ "

Ey diliyle iman eden ve kalbine iman girmemiş kimseler! Müslümanların gıybetini yapmayın. Onların avretlerini, ayıp ve kusurlarını araştırmayın. Zira her kim onların ayıp ve kusurunu araştırırsa, Allah da onun ayıp ve kusurunu araştırır. Allah kimin ayıbını ararsa, onu evinde dahi olsa rezil eder.
Müsned 19776

&&&&

Misafirlikten kalkınca şunları diyen biriyseniz dikkat edin!

Yemek servisi şöyleydi, perdeleri eskiydi, evi kirliydi, mutfağı dağınıktı, şık bir kıyafet giymemişti, çocuklarına güzel elbise giydirmemişti, sofrayı küçük sermişti, tabakları azdı, tabaklar ve bardaklar uyumsuzdu, koltukları eskimişti, eski modaydı, halısı perdeye uymamıştı, balkon dağınıktı, dolabı düzensizdi, çay servisi eksik kaldı, çerez tabağı büyüktü... Daha sayayım mı?

Misafir misiniz? Casus musunuz belli değil!

(Neyse ben misafirlerime ayarı vermiş oldum. İsteyen gelebilir artık. 😊😊😊)

Murat Padak

FB_IMG_1640036062792.md.jpg

Malesef böyleleri çok Ben en çokta iznin olmadan evi gezenleri sevmiyorum bazen çok erken gelenler var evin kaç oda odalarına bakacam deyip geziyorlar ya çok sinirleniyorum belki toplu değil onların alanı olan odalara neden pat diye dalıyorsunuz sonra bir sürü dedikodu malzemesi

• Kullanıcının yasaklanması nedeniyle gönderi gizlendi.

Konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

• Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Izgara görünümlü forum listesi

Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Resimli ızgara modu

Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

• Zevkini yansıtan renk kombinasyonunu seç
    Arkaplan resimleri
    Renk geçişli arkaplanlar
Geri