Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

TR Haberler Mersin'de otobüs kazası: 9 ölü, 30 yaralı (1 Görüntüleyen)

MevaMeva is verified member.

Bir ☕ doldur bir 📚 seç 🌍 sessize al
Haber Editörü
Puan 113
Çözümler 0
MevaMeva is verified member.
Marmaris'ten Mardin'e giden ve sürücüsünün ismi henüz öğrenilemeyen yolcu otobüsü, D-400 kara yolunun Yenikaş Mahallesi yakınında bariyere çarpıp devrildi.

İhbar üzerine bölgeye 112 Acil Sağlık, jandarma, AFAD ve itfaiye ekipleri sevk edildi.

Sağlık ekipleri, kazada 9 kişinin yaşamını yitirdiğini, 30 kişinin yaralandığını belirledi.

Yaralılar olay yerine sevk edilen ambulanslarla Aydıncık, Anamur ve Silifke'deki hastanelere kaldırılırken, polis ve jandarma ekipleri de bölgede güvenlik önlemleri aldı.

Kaza dolayısıyla itfaiye ve karayolları ekipleri de bölgede çalışma yaptı.

Kaza anı kameralara böyle yansıdı

Ekli dosyayı görüntüle TRT_HABER_20240116_1_new.mp4

Vali Pehlivan kazayla ilgili bilgi aldı

Öte yandan Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan da olay yerine giderek kaza ile ilgili görevlilerden bilgi aldı.

Vali Pehlivan, kaza yerindeki incelemelerinin ardından şu açıklamayı yaptı:

"Mersin-Antalya yol güzergahı üzerinde, Aydıncık ilçemiz sınırları içerisinde il merkezine de yaklaşık 170 kilometre mesafede, 40 yolcusu ile Marmaris'ten hareket etmiş olan ve Mersin istikametine oradan da Mardin'e doğru devam etmekte olan yolcu otobüsü, 01.15 sıralarında tünel çıkışında sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi neticesinde maalesef şarampole devrildi. Kaza neticesinde 9 vatandaşımız hayatını kaybetti, 30 vatandaşımız da yaralı olarak çevredeki ilçelerde bulunan hastanelere ve Mersin il merkezine sevk edildi. Gerçekten çok elim bir kaza, hepimizin canı yandı. Hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet diliyor, yaralılara acil şifalar temenni ediyorum. Kaza haberini alır almaz ekiplerimiz arama kurtarma ve sağlık ekiplerimiz, jandarma ekiplerimiz olay yerine geldi. Kaza sonrası gerekli çalışmaları yaptı."

Ekiplerin bölgedeki çalışmaları sürerken, cenazelerin yapılan incelemelerin ardından hastane morguna kaldırılacağı öğrenildi.

Kaynak : TRT Haber

Bu sabah duydum çok üzüldüm :(

Rabbimden elim kazadan dolayı vefat edenlere rahmet kederli ailelerine sabırlar diliyorum.

Trafik konusunda cidden kötü bir ülkeyiz,,,

İstanbul yolları tümsekten geçilmiyor, neden çünkü araçlar her yerden hızlı geçiyor özellikle sokak aralarında ne denilir ki,
Her yer tümsek dolmuş ona rağmen aynı seyirde ilerleniyor,,,

Trafik kuralları ihlal etme konusunda 1.gelir miyiz acaba,,,

Yaya geçidinden geçerken araçların geçmesini bekleyen vatandaşlarız,,

@sükutu-ezbersükutu-ezber is verified member., bir ülkede tümsekler o ülkenin kültürel gelişmişliğini gösterir. Hız yapan herkesin ehliyeti alınmalı. Yazık ya pisi pisne ölüm gelmiş.
Allah rahmet eylesin. Ailelerine sabır diliyorum

@QasemQasem is verified member. sana tamamen katılıyorum,,,

Ülke olarak trafik konusunda çok aşmamız gereken şeyler var,,,
Sıfır noktasındayız,,,

Bir ara bir yere gittim trafik lambasının orada durdum yeşil yandı ama geçemiyorum benim hakkım olmasına rağmen,,
En son el ettim kocaman damperli kamyona, dur dedim zar zor geçtim,,

Ve özellikle yaya geçidinde hep biz bekliyoruz taşıtlar geçsin diye, ne için yapılmış yaya geçitleri bilmiyorum,,
Özellikle gözünün içine baka baka geçiyorlar 🤦‍♀️🤦‍♀️

@QasemQasem is verified member. biliyorum yurt dışında acıma yok olması gereken kuralları uyguluyorlar,,,

Eskiden yurt dışındayken yaya geçidinden geçerken araba yanıma geldi adam mesafeyi ayarlayamadı sanırım, adam o kadar korktu ki sürekli özür diledi,,
Çünkü geçmek benim hakkımdı
Bizim Türkiye de düşünemiyorum aynı durumu,, 🤦‍♀️🤦‍♀️

Konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

• Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Izgara görünümlü forum listesi

Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Resimli ızgara modu

Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

• Zevkini yansıtan renk kombinasyonunu seç
    Arkaplan resimleri
    Renk geçişli arkaplanlar
Geri