Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Gündem Memurların enflasyon farkı netleşti

MevaMeva is verified member.

İçinden geldiği gibi yaşa :)
Haber Editörü
Burç
Akrep
Memleket
Siirt
lIr3ry

6 enflasyon yüzde 19,77 oldu. Memurlar yüzde 2023'ün ilk yarısı için aldığı yüzde 8 zammın yanında yüzde 10.90 da enflasyon farkı alacak.

1688554793768.png

Enflasyon Ocak ayında yüzde 6,65, Şubat ayında yüzde 3,15, Mart ayında yüzde 2,29, Nisan ayında yüzde 2,39, Mayıs ayında yüzde 0,04 Haziran'da da yüzde 3,92 oldu.

2022 yılında enflasyonun yüksek çıkmasından dolayı memurlara yapılan Kanuni düzenlemeyle beraber yüzde 30 zam verilmişti.

Toplu sözleşme hükmüne göre memurlar, 2023'ün ilk yarısı için yüzde 8 zam aldı.

ENFLASYON FARKI NETLEŞTİ

6 enflasyon yüzde 19,77 oldu. Memurlar yüzde 10.90 da enflasyon farkı alacak. Bu orana ayrıca yüzde 6 toplu sözleşme zammı ilave edilince yüzde 17,55 zam alınacak.

Çıkan enflasyon farkının üzerine Refah payı eklenecek. TBMM'ye sevk edilecek kanun teklifinde memurların alacağı refah payı da netleşecek.

Kaynak : Memurlar.net

@lacivertlacivert is verified member., ilk maaşına bana pizza ısmarla diyecektim vaz geçtim :) Ben sana ısmarlayayım...

Peki ya toplumun geri kalanı, ya asgari ücretli?
Asgari ücrete zam yapıldığında euro 21.000 di. Şimdi; 28.000
Adalet bu mu?
Memur maaşları mevcut enflasyonda erimeye devam ediyor.
Peki ya zengin?
Parasına para katıyor....
Nereye kadar devam edecek bu?

@QasemQasem is verified member., istediğin pizza olsun abi, gel Kayseri'ye hemen ısmarlayayım. Ama şimdi Kayseri'de de pizza yenmez. fkhaha8

Memur maaşlarına zam geldi ama hemen ardından bir sürü şeye de zam geldi:cautious:Sırf bu yüzden Kayseri dışına çıkamadım ben. Puanım yüksekti nereyi istesem nokta atışı geliyordu bana ama gel gör ki kira ve faturalar korkusundan tek maaş yaşayamam diyip Kayseri'de kaldım.
Asgari ücret ile geçinen, tek maaşla aile geçindiren herkesin Allah yardımcısı olsun.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

• Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Izgara görünümlü forum listesi

Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Resimli ızgara modu

Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

• Zevkini yansıtan renk kombinasyonunu seç
    Arkaplan resimleri
    Renk geçişli arkaplanlar
Geri