MEB’in Kararına Göre İslam Alimi İskilipli Atıf Vatan Haini
Mersin'de İskilipli Atıf paylaşımı yapan öğretmen müfettiş incelemesiyle cezalandırıldı. Müdürlük tarafından hazırlanan raporda İskilipli Atıf Hoca için 'vatan haini' denildi. İslam alimi değildir vurgusu yapıldı.
Ekli dosyayı görüntüle 1881
MEB’in Kararına Göre İslam Alimi İskilipli Atıf Vatan Haini
Milli Eğitim Bakanlığı, şapka kanuna muhalefetten 1926 yılında İstiklal Mahkemesi'nde yargılanan ve kanunun çıkmasından önce yazdığı 'Frank Mukallitliği' kitabından ötürü idam edilen İskilipli Atıf Hoca için hain dedi. Mersin'de görevli bir eğitimcinin İskilipli Atıf için kullandığı alim tanımını suç sayan MEB Mersin İl Müdürlüğü tarafından hazırlanan raporda, bu ifade “Atatürk’e ve Cumhuriyet değerlerine hakaret” olarak nitelendirildi.
Göreve geldiği ilk günden bu yana tartışmalı icraatlara imza atan Ziya Selçuk yönetimindeki Milli eğitim Bakanlığı bünyesinde skandal bir olay daha yaşandı. Milli eğitim Bakanlığı Mersin İl Müdürlüğü, Mersin'de görevli bir eğitimcinin sosyal medya hesabından 10 Kasım günü yaptığı, “Bugün eksen kaymasının Nirvanaya ulaştığı bir gün!! Bazı arkadaşlarımızın paylaşımlarının İskilipli Atıf Hoca’nın ve bir çok İslam aliminin mezarda kemiklerini sızlattığını görüyor gibiyim… Yazık çok yazık” paylaşımı suç saydı. Söz konusu eğitimciye kınama cezası verilmesine hükmetti.
Kaynak: Haksöz Haber