İslam Mağfiret İkliminden Saadetler (1 Görüntüleyen)

• Kullanıcı kervan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Genel İslami Paylaşımlar
Mağfiret İkliminden Saadetler
Cenâb-ı Hak buyuruyor:
Bismillahirrahmanirrahim
“Göklerin, yerin ve ikisi arasında bulunanların Rabbi (olan Allah) üstündür, çok bağışlayıcıdır.” (Sâd, 66)

Rasûlullah (sav) efendimiz buyurdular:
“Bir kul yâ Rab! Beni bağışla diye dua ettiği zaman, Allah Teâlâ şöyle der: ‘Kulum bir günah işledi ve bu günahı bağışlayıp îcâbında muâhaze edecek

bir Rabbi olduğunu bildiği için sizi şâhid tutuyorum ki Ben de kendisini bağışladım.” (Buhârî, “Tevhîd”, 35; Müslim, “Tevbe”,25)

Hz. Peygamber buyurmuştur ki: “Allah kendisinden hep bağışlanma isteyenlerin her türlü gayelerini yerine getirir, tasalarını giderir, darlıktan çıkarır

ve hiç hesap etmediği bir yerden rızıklarını ihsân eder.” (Ebû Dâvûd, Vitr, 26; İbn Mâce, Edeb, 57; Müsned, I, 248)

Âişe (ranha)’nın şöyle anlattığı rivâyet edilir: “Allah Rasûlü (sav) geceleyin uykudan uyanıp da herhangi bir şeyden şikâyet ettiği ya da muzdarip olduğu zaman şöyle derdi:
“O, tek ve yegâne üstün olan Allah’tan başka hiçbir ilah yoktur. O, göktekilerin, yerin ve bu ikisi arasındaki her şeyin rabbi olan “güçlü” ve

“bağışlayıcı” zâttır.” (İsmail Hakkı Bursevî, Rûhu’l-Beyân, 17.Cilt, Erkam Yay.)

Her Güne Bir Esma-ül Hüsna (Allah’ın En Güzel İsimleri)
el-Müzill:
Zillete düşüren, hor ve hakir kılan, rezil ve perişan eden demektir.

Kısa Günün Kârı
Cenâb-ı Hak, cümlemize uyanık gönüller ve mağfiret iklîmlerinde saâdetler nasîb eylesin! Âmîn!

Rasûlullah (sav) efendimiz buyurdular:
“Bir kul yâ Rab! Beni bağışla diye dua ettiği zaman, Allah Teâlâ şöyle der: ‘Kulum bir günah işledi ve bu günahı bağışlayıp îcâbında muâhaze edecek

bir Rabbi olduğunu bildiği için sizi şâhid tutuyorum ki Ben de kendisini bağışladım.” (Buhârî, “Tevhîd”, 35; Müslim, “Tevbe”,25)
Rabbim bizleri affet 🤲

Konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri