Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Yeni Konu Kur'an' göre Müşrik kimdir? (1 Görüntüleyen)

Puan 113
Çözümler 12
Web sitesi
forumkalemi.com
QasemQasem is verified member.
KUR'AN'A GÖRE MÜŞRİK KİMDİR?

✴️-Müşrikler Allah'ın varlığı ve birliği konusunda şüphe etmezler (fakat teslim olamazlar)) (Ankebut,29/61)

✴️-Müşrikler Allah'ın koyduğu ölçüye göre değil, kendi arzularına göre yargılanmak isterler. (Nisa,4/60)

✴️-Müşrikler Allah'a yaklaşmak için aracı kullanırlar!
(Zümer,39/3)

✴️-Müşrikler Şefaatçi edinir onlardan medet umarlar!(Yunus,10/18)

✴️-Müşrikler Ölülerden yardım isterler! (Ahkaf,46/5)

✴️-Müşrikler Kuran'da başka kitap ve kaynak isterler!(Yunus,10/15)

✴️-Müşrikler sorgulamadan atalar dinine tabi olurlar! (Bakara,2/170)

✴️-Müşrikler sorgulamadan din adamlarına kayıtsız şartsız teslim olurlar!(Tevbe,9/31)

✴️-Müşrikler Resul'ün bir insan olmasını ve sıradan yaşantısını kabul etmezler! (Furkan,25/7-8)

✴️-Müşrikler Allah'tan Başkasına dua/çağrıda bulunurlar. (Fatir,35/14)

✴️-Müşrikler kadercidir!

✴️Ezelden her şeyin yazılmış olduğuna inanır bütün kötülükleri ve olumsuzlukları Allah'a malederler!(Enam,6/148)

İlkokuldayken Mekkeli müşriklerin, yaptıkları putlara taptığını okuduğum zaman bunun şirk olduğunu öğrenmiş ve çocuk aklımla, “ Şirk buysa ben şirke düşmem ki! Ne yani, bir heykele ibadet edecek halim yok. Neden bu kadar önemli bir mesele bu acaba?” demiştim.
Keşke o kadar basit olsaydı…
Anlıyorum ki ölçülü sevmediğin her şeyde şirk tehlikesi var. Kalp tahtına Allah’tan başka neyi kimi koyarsan, O’ndan başka neyin kimin rızasını gözetirsen şirke yürüyorsun. Yani hayatının merkezine O’ndan başka koyduğun neyse, ister iman et ister etme, ister farkında ol ister olma, ister kabul et ister etme şirke gidiyor… Açığı gizlisi farketmez… “Allah’a inanıyorum; ama…” diye devam eden cümlelerin sonudur şirk. Hasılı kelam, mesele sadece bir heykelin önünde değil; tağuta diz çökmekmiş Hatra Hanım…

Güzel çalışma olmuş. İblis de kafir oldu. Lakin, zaten Allah ile konuşuyor. O'nunla anlaşma yapıyor. Yani, İblis, inkar etmiyor ve bilhassa iman ettiğimiz Allahü Teala ile konuşuyor ve mühlet istiyor... Ben de küçük yaşlarda sanırdım ki, Allah'ın inkar etmek kafirliktir...
Şimdi iyi görüyorum ki, Allah'ın inkar eden yoktur, edemez...
Hiçbir insan, görülen bir şeyin tesadüfen oluştuğunu asla söyleyemez, asla...
Sadece bile bile "inkar" eder...
Kafirlik, Allah'ın inkar etmekten daha ince bir detay, anlaşıldı inşallah...

Konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

• Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Izgara görünümlü forum listesi

Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Resimli ızgara modu

Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

• Zevkini yansıtan renk kombinasyonunu seç
    Arkaplan resimleri
    Renk geçişli arkaplanlar
Geri