Kuran bizim onu okumamızı istiyor. (1 Görüntüleyen)

• Kullanıcı AsyA
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Çocuk Eğitimi ve Gelişimi
Dün itikaf çadırımızda Kuran okuduk çocuklarla. Okumamız bitince, size bir şey söyleyeyim mi dedim. “Kuran” kelimesi “okumak” anlamına gelen bir mastar. “Okunan kitap” gibi düşünebilirsiniz. Yani Kuran bizim onu okumamızı istiyor. Hani “Kuran-ı Kerim” diyoruz ya; “Kerim” ne demek? İkramı bol olan. Kime ikramı bol Kuran’ın? Okuyana. Ben her Kuran okuduğumda şöyle hissediyorum, dedim. Kuran bir ev, ben ona misafir olmuşum, o da bana bol bol ikram ediyor. Ev sahibi kim? Rabbimiz. E o zaman bu dünyada Rabbimize ne kadar çok misafir olursak, ahirette de o denli ikrama kavuşmaz mıyız? Bence kavuşuruz... Öyle öyle konuştuk biraz. Bazen “Küçücük çocuklara bu kadar dini şey anlatılır mı” tarzı yorumlar geliyor. Aslında anlatılmaz, yaşanır. Kuran okurken gözümüzden akan heyecanı görürse yavrular, zaten severler, isterler, heyecanla Rablerine yönelirler. O zaman duamız şu olsun; Allah (cc) ibadet aşkımızı, şevkimizi, heyecanımızı arttırsın inşallah. Amin amin amin, bi’l hürmeti Fatiha ve’l Yasin
??
?
Ziyaretçiler için gizlenmiş link, görmek için Giriş yap veya üye ol.

Hatice Kübra Tongar

Ekli dosyayı görüntüle 315

Konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri