KİTAP VE OKUMANIN ÖNEMİ
*Çin Atasözü:*
"Kitap, dünyaya açılan bir penceredir."
*Abbas el-Akkad:*
"İyi bir kitabı üç kez okumak, üç iyi kitabı okumaktan daha iyidir."
*Aristoteles:*
"Bir insana nasıl hükmedersiniz?" diye sormuşlar. O da cevap vermiş: "Kaç kitap okuduğunu ve ne okuduğunu sorarım."
*Montesquieu:*
"Okuma sevgisi, sıkıcı saatleri zevkli saatlerle değiştirmektir."
*Emerson:*
"Kitaplar, zaman içinde en kalıcı eserlerdir."
*Alman Atasözü:*
"Beden yalnızca yiyecek ve egzersizle büyür, zihin ise sadece okuma ve düşünceyle büyür."
*Du Beauvoir:*
"Az oku ama okuduğun her kelimeyi iyice anla."
*Oliver Smith:*
"Bir kitabı ilk kez okuduğumda yeni bir arkadaş kazanmış gibi hissederim, ikinci kez okuduğumda eski bir arkadaşımla karşılaşmış gibi olurum."
*Abbas Mahmoud el-Akkad:*
"Kılavuzlar size faydalı olanı okumanızı söyler, ama ben diyorum ki, okuduğunuz şeyden faydalanın."
*Bayardo La Gorce:*
"Bana ne okuduğunu söyle, sana kim olduğunu söyleyeyim."
*Beecher:*
"Kütüphane hayatın lükslerinden veya gereksinimlerinden biri değildir; bir insanın çocuklarını kitaplarla çevrelemeden yetiştirmeye hakkı yoktur."
*Di Baro:*
"Kitap, ihanet etmeyen bir dosttur."
Hiç şüphe yok ki kitap, insanın bilgi hazinesini zenginleştirmenin en iyi kaynağı olmaya devam ediyor ve ciddi, düzenli ve derin okuma, bilinçli, uzmanlaşmış ve seçkin bir kişisel kültür inşa etmenin en iyi kaynağı olmaya devam ediyor.
Alıntı
*Çin Atasözü:*
"Kitap, dünyaya açılan bir penceredir."
*Abbas el-Akkad:*
"İyi bir kitabı üç kez okumak, üç iyi kitabı okumaktan daha iyidir."
*Aristoteles:*
"Bir insana nasıl hükmedersiniz?" diye sormuşlar. O da cevap vermiş: "Kaç kitap okuduğunu ve ne okuduğunu sorarım."
*Montesquieu:*
"Okuma sevgisi, sıkıcı saatleri zevkli saatlerle değiştirmektir."
*Emerson:*
"Kitaplar, zaman içinde en kalıcı eserlerdir."
*Alman Atasözü:*
"Beden yalnızca yiyecek ve egzersizle büyür, zihin ise sadece okuma ve düşünceyle büyür."
*Du Beauvoir:*
"Az oku ama okuduğun her kelimeyi iyice anla."
*Oliver Smith:*
"Bir kitabı ilk kez okuduğumda yeni bir arkadaş kazanmış gibi hissederim, ikinci kez okuduğumda eski bir arkadaşımla karşılaşmış gibi olurum."
*Abbas Mahmoud el-Akkad:*
"Kılavuzlar size faydalı olanı okumanızı söyler, ama ben diyorum ki, okuduğunuz şeyden faydalanın."
*Bayardo La Gorce:*
"Bana ne okuduğunu söyle, sana kim olduğunu söyleyeyim."
*Beecher:*
"Kütüphane hayatın lükslerinden veya gereksinimlerinden biri değildir; bir insanın çocuklarını kitaplarla çevrelemeden yetiştirmeye hakkı yoktur."
*Di Baro:*
"Kitap, ihanet etmeyen bir dosttur."
Hiç şüphe yok ki kitap, insanın bilgi hazinesini zenginleştirmenin en iyi kaynağı olmaya devam ediyor ve ciddi, düzenli ve derin okuma, bilinçli, uzmanlaşmış ve seçkin bir kişisel kültür inşa etmenin en iyi kaynağı olmaya devam ediyor.
Alıntı