Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

FK Sözlük Kıskanmak sevgiden mi güvensizlikten mi sorunsalı

Kıskanmak tadında güzel bir ritüeldir.

Bunaltıcı, sıkıcı olduğu kadar eğer kontrol altında olmazsa aşağılayıcı bir duruma kadar getirebilir bu davranışı.

Abartısız uygulanmasında hoşnutluk meydana getirecek bir hissiyatın aile yapısına zararı da gözetilmeli özellikle evlilik öncesi değerlendirmelerde kız ve erkek için ön planda tutulmalıdır.

Sevgiden kıskanmak biraz tatlımsı olabilir,,, ama... Fazlası cidden zarar. duyuyoruz insanların hayatını zehir ediyorlar güya sevgiden kıskanma adı altına sığınarak.
ben şahsen inanmıyorum sevgiden olduğuna...
İnsan sevdiğini üzmemeye çalışır, hayatını mahvetmez, ruhsal olarak sıkıntılı bir durum olduğuna inanıyorum,,,

Bence ikisinden de vardır o duyguda insan sevdiğini ve güvendiğini kıskanmaz. Ben kimseye güvenmezsem hep diken üstünde şüphe içinde olurum ama sevdiğim ve güvendiğim birisiyle gözüm kapalı ne derse altında art niyet ya da kötü davranış, kötü düşünceler olmadığını hissederim ve çok sorgulamam yaptıklarını gittiği yerleri konuştuğu insanları çünkü bilirim ki her şeyin bir sebebi vardır ve güvendiğim ve sevdiğim insan da dolu bir nedenle yapıyordur yaptıklarını bazılarına bu güven çok geliyor kaldıramıyor ayrı konu.

Özgüveni su alan herkes hastalık derecesinde kıskançtır bunun çok sevme veyahutta az sevmeyle alakası yoktur.

Sezen AKSU - Firuze isimli şarkısında " Kıskanır rengini baharda yeşiller " tabirini kullanırken bahsi geçen sevilen kişi size göre az mı ? Çok mu ? dengeli mi ? sevilmiştir.

Bence ikisinden de vardır o duyguda insan sevdiğini ve güvendiğini kıskanmaz. Ben kimseye güvenmezsem hep diken üstünde şüphe içinde olurum ama sevdiğim ve güvendiğim birisiyle gözüm kapalı ne derse altında art niyet ya da kötü davranış, kötü düşünceler olmadığını hissederim ve çok sorgulamam yaptıklarını gittiği yerleri konuştuğu insanları çünkü bilirim ki her şeyin bir sebebi vardır ve güvendiğim ve sevdiğim insan da dolu bir nedenle yapıyordur yaptıklarını bazılarına bu güven çok geliyor kaldıramıyor ayrı konu.

Kesin yargıya dayandırılacak bir olgu değildir ki kıskanmak. Olur yada olmaz denilemez bence. Güven başka bir mesele iken kıskançlık ile güvenin bağdaştırılması ne kadar sağlıklı :rolleyes:

Ve kıskanmak yada kıskanılmak net bir reddediş olmadan insan üzerinde olumlu etki bırakır.

Ve bir Placidus amaaa'sı ile noktalayayım :)

Kıskanmayı ne amaçla kullandığınız önemlidir. Önem vermeyen insan eşini ( kadın-erkek ) kıskanmaz buna gerek duymaz. Çünkü maneviyatta bunu barındırmaz.

Güvensiz eşin tavırları, söylemleri asla kıskançlıktan değildir. Mutlaka bilinçaltında karşısındaki kişiye ait bir kusur barındırır. Ve buna içerlediği için tekrarından korktuğu andaki halleridir. Çok seviyor ise kaybetme korkusu denilebilir. Vazgeçememe psikolojisi denilebilir. Ama kıskançlık ıı ıh :)

Kıskanmak aslında paylaşamamaktır. Ben kıskanırım mesela hemde tüm sınırlarında hissedip ve hissettirerek. Bu karşımdakine güvenmediğim anlamına gelmez. Ve kıskanılmak isterim önemsendiğimi bilmek adına ;)

Bu olgunun illa eş ve sevgili tarafından icra edilmesi gerekmiyor...

Sezen AKSU - Firuze isimli şarkısında " Kıskanır rengini baharda yeşiller " tabirini kullanırken bahsi geçen sevilen kişi size göre az mı ? Çok mu ? dengeli mi ? sevilmiştir.

Kesin yargıya dayandırılacak bir olgu değildir ki kıskanmak. Olur yada olmaz denilemez bence. Güven başka bir mesele iken kıskançlık ile güvenin bağdaştırılması ne kadar sağlıklı :rolleyes:

Ve kıskanmak yada kıskanılmak net bir reddediş olmadan insan üzerinde olumlu etki bırakır.

Ve bir Placidus amaaa'sı ile noktalayayım :)

Kıskanmayı ne amaçla kullandığınız önemlidir. Önem vermeyen insan eşini ( kadın-erkek ) kıskanmaz buna gerek duymaz. Çünkü maneviyatta bunu barındırmaz.

Güvensiz eşin tavırları, söylemleri asla kıskançlıktan değildir. Mutlaka bilinçaltında karşısındaki kişiye ait bir kusur barındırır. Ve buna içerlediği için tekrarından korktuğu andaki halleridir. Çok seviyor ise kaybetme korkusu denilebilir. Vazgeçeme psikolojisi denilebilir. Ama kıskançlık ıı ıh :)

Kıskanmak aslında paylaşamamaktır. Ben kıskanırım mesela hemde tüm sınırlarında hissedip ve hissettirerek. Bu karşımdakine güvenmediğim anlamına gelmez. Ve kıskanılmak isterim önemsendiğimi bilmek adına ;)

Bu olgunun illa eş ve sevgili tarafından icra edilmesi gerekmiyor...
Ne demiş Hz Ali. Kıskanmayan adamdan hayır gelmez. Tanımı bu sadece sevgili için değil lakin en çokta onun için aslında.

Ne demiş Hz Ali. Kıskanmayan adamdan hayır gelmez. Tanımı bu sadece sevgili için değil lakin en çokta onun için aslında.
Kişinin, eşini ve akrabalarını kıskanması îmandan kaynaklanmaktadır. Bunun aksine, onların açık meşrepte olmalarına ve lâubalî bulunmalarına ses çıkarmamak ise düşük ve alçak bir vasıf olan münafıklık vasfından kaynaklanmaktadır.

“Eşini kıskanmak îmândandır.” (Camiü’s-Sağir, 3/2804)

“Duydum ki, kadınlarınız çarşıya, pazarlara çıkar, kötü kimselerle itişirler. Allah kıskanç olmayan mü’mini ayıplar.” ( Hz.Ali (r.a))

Hz.Ali'nin kadınlarınızdan kastı sadece eş anlamında değildir. Kardeş, akraba olarakda değerlendirmek lazımdır.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

• Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Izgara görünümlü forum listesi

Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Resimli ızgara modu

Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

• Zevkini yansıtan renk kombinasyonunu seç
    Arkaplan resimleri
    Renk geçişli arkaplanlar
Geri