Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

FK Sözlük Kırmızı kamyon.

15 Temmuz mücadelesinin unutulmaz simgesi.

Screenshot_20210715-102741.md.jpg
Ayrıca eklemek istiyorum. İlgili görselin düzmece olduğu, daha doğrusu sahtelik barındırdığı fotoğrafı çeken Anadolu Ajansı muhabiri tarafından itiraf edildi. Kamyonun sürücü koltuğunda oturan Şerife Boz isimli kişinin kamyon sürmeyi bilmediği, sadece orada oturup poz verdiği, fotoğrafı çektikten sonra popüler olduğu, fotoğrafın 15 Temmuz’da değil 16 Temmuz’da çekildiği, kimi kaynaklar tarafından kamuoyuna “kamyonuyla direnen kadın” olarak tanıtıldığı, kamyonu İBB’ye fahiş fiyata sattığı ve bununda 15 Temmuz müzesine konuğu, gazilik/şehitlik kavramının suistimal ettiği açığa çıktı. Kurgu olan bu olay sadece bununla kalmadı. Şerife Boz isimli kişi “Allah yürü ya kulum dedi” diye düşünecek olacak ki AKP’den milletvekili olabilmek başvuruda dahi bulundu. Üstelik Binali Yıldırım tarafından kahraman ilan edilerek maaşa bağlandı ama düzmece olduğu ortaya çıktıktan sonra bu maaş kesildi diye biliyorum. O güne kadar aldıkları iade edildi mi ona dair bilgim yok . Fotoğrafı çeken kişi AA muhabiri Saliha Sultan. Açıklamaları basit bir Google taraması ile bulunabilir.

Kısaca tam da 15 Temmuz’un simgesi olabilecek kamyondur.

@Kolonya fotoğrafın 16 Temmuz da çekildiğini biliyorum. İkinci darbe girişimi ihtimaline karşı mahallenin gençleriyle gittiği sırada çekildiğini okumuştum. Ehliyetinin olmadığı haberde ifade edilmişti.
Maaş ve diğerleri bilmiyorum.
Kamyon belki kurgu olabilir darbenin kurgu olduğunu soyleyenler için iyi malzeme olmuş. Bu düşüncelerini şehitlere, gazilere ve sokaklara dökülen halka da anlatsınlar. Belki inanırlar.

@Kolonya değerli muhterem kardeşim maaş ve diğer konular için sağlam kaynak mı bildikleriniz merak ettiğim için soruyorum kaynağı nedir ?

@Kolonya değerli muhterem kardeşim maaş ve diğer konular için sağlam kaynak mı bildikleriniz merak ettiğim için soruyorum kaynağı nedir ?
Maaş konusunu çok önceden okumuştum ve kaynağı siz sorunca baktım fakat göremedim. Bulabilirsem paylaşacağım. Ancak yüklü miktarda para yardımı aldığı şurada geçiyor;

Ziyaretçiler için gizlenmiş link, görmek için Giriş yap veya üye ol.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

• Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Izgara görünümlü forum listesi

Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Resimli ızgara modu

Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

• Zevkini yansıtan renk kombinasyonunu seç
    Arkaplan resimleri
    Renk geçişli arkaplanlar
Geri