Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Yorum/Analiz Kılıçdaroğlu ithal çayı gerçekten kaçak çay mı sanıyor?

MevaMeva is verified member.

Bir ☕ doldur bir 📚 seç 🌍 sessize al
Haber Editörü
Burç
Akrep
Memleket
Siirt
lIr3ry
Kılıçdaroğlu’nun Rize’de yaptığı açıklamalar popülizmin yeni bir örneğini sunuyor!

Ekli dosyayı görüntüle 11493

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ziyaret için gittiği Rize'de çay üretimi hakkında bazı açıklamalar yaptı. Kılıçdaroğlu’nun sözleri kavram kargaşası içinde "nereye denk gelirse" diyerek söylenmişe benziyor. "İktidar olacağız, kaçak çayları Rize meydanda yakacağım. Hiç kimsenin Rizelilerin alın terini çalmasına izin vermeyeceğim. Ben adalet dediysem, 400 km yol yürüdüysem o kaçak çayları yakalayıp, Rize meydanda yakmak da benim boynumun borcu.

… Bu kaçak çaylar nereden geliyor? Hakkari mi, İstanbul mu? Binlerce ton kaçak çay geliyor, tüketiliyor. Arayan, soran var mı? Yok. Fırından ekmek çalın hemen yakalarlar değil mi? Karnı aç ekmek çalıyor. Binlerce ton kaçak çayı ülkeye sokuyorsunuz, tüketiliyor. Kimsenin sesi çıkmıyor. İnşallah oylarınızla iktidar olacağız. Ben bu kaçak çayların tamamını toplayıp, Rize meydanında yakacağım. Benim bu ülkemin insanının alın terini çalıyorlar. Bu insanları tek geçim kaynağı çay. Her taraftan alıyorsun, çatır çatır satılıyor. O çay üreticisinin karnını kim doyuracak, adaleti kim sağlayacak?

Kaçak çay olarak ifade edilen Seylan Çayı dünyada en yaygın kullanıma sahip olan çay türü. Türkiye’nin de özellikle doğu illerinde insanlar Karadeniz’de üretilen çaydan ziyade Seylan’dan gelen çayı tüketiyor.

Dikkat edilirse Almanya’daki Türkiyeli gurbetçilerin de Seylan çayı içtiği hatırlanacaktır. Türkiye’ye dışardan gelen ithal çay toplum tarafında “kaçak” olarak ifade ediliyor. İthal çayın tüketim oranı ise hiçte azımsanmayacak bir niceliğe denk geliyor.

Kılıçdaroğlu'nın Dersimli bir siyasetçi olarak kaçak, ithal, yerli ayrımını bilmiyor olması mümkün değildir herhalde! Peki, Kemal Kılıçdaroğlu’nun “kaçak çayı Rize meydanında yakacağım!” şeklindeki sözleri kimlerin hoşuna gidiyor? Bu söz Diyarbakır’da söylenebilir mi? Rize’de Rizelinin hoşuna giden şeyi söyleyip Diyarbakır’da veya herhangi bir yerde ona göre konuşmak popülizm değil de nedir?

İthal çayda vergiden muaf markalar vergi sistemine dahil edilebilir. Ancak “kaçak çayı toplattırıp yakacağım” demek imkansız bir işi insanlara satarak siyasi rant elde etmeye çalışmaktan başka bir şey değildir. Diyarbakır meydanda da Rize çayını mı toplattırıp yakacaksınız!?

Kaynak : Haksöz Haber

Cehalet tamda böyle bişey.
Popülizme hizmet ederken yaşadığın ülkeyi tanımadığını açık edersin.
Biz yerli içemiyoruz. Mesela ben bildim bileli kaçak çay içiyorum. Gelde bana de bakim kaçak çayları yakacam diye...
Cahil herif.
Türkiyede köklü ve güçlü bir muhalefet olmayışının nedenisin.
Senin gibileri görünce Erdoğana oy veresim geliyor Kemal bey...

Bu kullanıcı banlanmıştır. ForumKalemi.CoM
Ordu milli takımı maçına Orduya giden adamdan akıl ne beklenir ki :D

Iktidarin oyunu kasıtlı büyüttüğü düşünüyorum..

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

• Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Izgara görünümlü forum listesi

Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Resimli ızgara modu

Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

• Zevkini yansıtan renk kombinasyonunu seç
    Arkaplan resimleri
    Renk geçişli arkaplanlar
Geri