Keten tohumu, o küçücük görüntüsüyle çok besleyici bir yağlı tohum ve süper besindir

Keten tohumu; bitkisel omega3, magnezyum, potasyum, kalsiyum ve demir kaynağıdır.
Bol lif içeriğiyle bağırsak sağlığı için çok iyidir. Kolesterolü ve kan basıncını düşürür.
Kaliteli protein kaynağıdır. Kan şekeri kontrolünü saglar. Kilo vermeye yardım eder. Özellikle menopoz döneminde, kadınlardaki menopoz sıkıntılarını azaltmaya yarar.

Çeşitli çalışmalarda keten tohumunun kanserden koruduğunu, kanserin büyümesini önledigini, hatta küçülmesine katkı sağladığını görüyoruz. Çünkü ketentohumu gibi zayıf östrojenik etkili fitoostrojenler, östrojen reseptorlerini bloke ederek, östrojenlerin etkisini engeller. Günlük 25 gram keten tohumu yiyen meme kanserli kadınlarda, 5. haftanın sonunda kanser hücrelerinin sayısının ve çoğalmasının azaldığı görülmüş. Ergenlikte keten tohumu tüketen kizlarda, meme ve yumurtalık kanseri, erkeklerde ise prostat kanseri riski azalmış. 6-10 yıl boyunca izlenen meme kanserli hastalardan ketentohumu tüketenlerin yaşam süresinin daha uzun olduğu gözlenmiş.

Peki nasıl tüketmeliyiz? Keten tohumu kesinlikle bütün olarak tüketilmemeli

Tanelerini tam olarak çiğneyemediğimizden vücuttan atılırken sert yapısıyla bağırsak duvarını zedeler ve yaralar

Mutlaka ve mutlaka tüketmeden öğütmek gerek. Bunun için baharat öğütücü aletler kullanabilirsiniz.

Bir de öğütüldüğü zaman havayla temas ettiğinden çabuk bozulma ihtimali olduğundan hemen tüketilmeli. Veya bol miktarlarda öğüterek minik torbalarda buzluğa atarsanız, kullanımı hem pratik oluyor hem bozulmuyor hem de donarak birbirine yapışmadığından hemen kullanılabiliyor

Keten tohumunu salata soslarına katabilir, müsli veya yoğurtla tüketebilir, avokado ezmenizin içine veya smoothieye katabilirsiniz. Günde 1 yemek kaşığı tüketilmesi önerilmekte. Takviye olarak alınması tavsiye edilmiyor, besin olarak tüketilmesi yeterli
Edit: Günlük tüketim 1 yemek kaşığı