Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Dünya Haberleri Katar'in İsrail ve ABD'ye tepkisi (1 Görüntüleyen)

AsyAAsyA is verified member.

Öylesine...
Forum Kalemi
Puan 113
Çözümler 1
Katılım
1 May 2020
Mesajlar
17,124
Çözümler
1
Tepkime puanı
47,251
Puan
113
AsyAAsyA is verified member.
KATAR'IN İSRAİL VE AMERİKA'YA TEPKİSİ

"Az önce Katar Başbakanı Şeyh Muhammed bin Abdurrahman Al Sani’nin basın toplantısını dinledim. Bu, İsrail saldırısından 8 saat sonra yapılan ilk Katar basın toplantısıydı ve şu hususları fark ettim:
•Katar, saldırıya yorum yapmak için uzun bir süre bekledi.

•Başbakan öfkesini bastırmakta zorlanıyordu; kelimelerini seçerken açıkça mücadele etti ama son derece net konuştu.

•Olayı tanımlarken hiçbir diplomatik ifade kullanmadı; Netanyahu hakkında ağır ifadeler kullandı.

•Düşmanın radarların tespit edemediği silahlar kullandığını itiraf etti.

•Filistin halkına ve direnişinin meşruiyetine destek vermekte kararlı olduğunu vurguladı.

•Katar’ın Gazze’deki savaşa adil bir çözüm bulma yönündeki stratejik rolünden vazgeçmeyeceğini ifade etti.

•İsrail’i “durdurulmaz şekilde azgınlaşan bir haydut devlet” olarak nitelendirdi.

•Katar’ın saldırıyı durdurmak için gereken her şeyi yapacağını ilan etti.

•Beyaz Saray sözcüsünün “saldırıdan önce Katar’ı bilgilendirdik” iddiasını yalanladı; kimsenin kendilerini aramadığını, aramanın saldırıdan 10 dakika sonra gerçekleştiğini söyledi.

Şeyh Muhammed bin Abdurrahman sert, öfkeli ve neredeyse kendini zor kontrol eden bir tutum sergiledi. Katar’ın ABD’nin ülkesindeki varlığına karşı güçlü adımlar atacağını, bu saldırının ABD’nin bölgedeki varlığının anlamını sorgulatacağını düşünüyorum. Bunun ilk işareti olarak Trump’ın açıklamalarında geri adım atmaya çalıştığını, kararı tamamen Netanyahu’ya yüklediğini ve “bir daha olmayacak” dediğini görüyoruz ki bu kesinlikle bir yalandır.

ABD, bölgedeki açık komplo girişimlerinin bedelini ödeyecek. Umarım bölge ülkeleri de kendi topraklarındaki Amerikan varlığının tehlikesini anlar. Netanyahu, Trump, Tony Blair ve Kushner’ın tüm ümmete karşı birlikte ve cezasız bir şekilde komplo kurduğunu görür."

Turan Kışlakçı
 
Sözler afaki kalacak zira kınamadan öteye geçmeyecek tribünlerden seyir devam ettikçe de bu tür kahpeliklerin ardı arkası gelecek.
 

Konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

  • Geniş / Dar görünüm

    Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

    Izgara görünümlü forum listesi

    Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

    Resimli ızgara modu

    Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

    Kenar çubuğunu kapat

    Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

    Sabit kenar çubuğu

    Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

    Köşe kıvrımlarını kapat

    Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

  • Zevkini yansıtan renk kombinasyonunu seç
    Arkaplan resimleri
    Renk geçişli arkaplanlar
Geri