Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Kardeşler arası yaş farkı ne kadar olmalı. (1 Görüntüleyen)

AsyAAsyA is verified member.

Öylesine...
Forum Kalemi
Puan 113
Çözümler 1
AsyAAsyA is verified member.
Şimdi efendim Mahler der ki, çocuk milleti üç yaşına kadar anneye yapışık gezer. Her istediği anında olsun, öncelik hep kendisi olsun ister. 3 yaşından sonra yavaş yavaş ayrışmaya, bireyselleşmeye başlar. Üç yaşına kadar annenin tüm aktif ilgisi çocuğunda olmalıdır. Yani yaş aralığı en az “3” olsun diye söyler. Winnicout da ‘yeterince iyi annelik’ tanımında hayatın ilk üç yılında bebeğe %100 uyumlanmak gerektiğini söyleyerek Mahler’i destekler. Ama bence bu işin çok kitabi bir tanımı yok. Anneden anneye değişir gibi düşünüyorum. Kimi anne bir yaş arayla yapar, evini kreşe çevirip hepsine yetişecek enerji bulur. Kimi anne ancak bir çocuğu okula başlayınca diğerine güç yetirecek düzeni kurar. Kimisi tek çocukta kifayet eder, kimisi beş çocuk büyütür yine de bana mısın demez :) Bence mesele kendini bilmek, güç yetirebilmek, her çocuğuna ihtiyacı olan zamanı ayırabilecek düzeni kurabilmek... Bizim kuzular arasında 6’şar yaş var. Rabbim öyle nasip ettiğine göre bizim doğrumuz buymuş demek ki ☺️ Bana da büyük oğlumla gençliğin, ortanca kuzumla çocukluğun, küçük kızımla bebeklik döneminin tadını çıkarmak kalıyor. Çok şükür ❤️

Hatice Kübra Tongar

Ekli dosyayı görüntüle 5400

Gardaşım yok :(

Benimkiler arasında 5 yaş var daha da olmalıymış ufaklık abisinin okula başlayacağı sene doğdu çok zorlandım ya da kendinize güveniyorsunuz peş peşe olmalı aynı anda büyürler orada yine anne yıpranır ama çocuklar yalnızlık çekmez diye düşünüyorum?

en az 3 yaş

3 yaşın tehlikeli olduğunu söyleyenler var webboya :) Özellikle hastalıklı kişiliklerin kardeş kıskançlıklarının uzun yıllar devam ettiği durumlar aralarında 3 yaş olan çocuklarda görülmüş.

Bu arada aramıza hoşgeldin :) Çiçek boyama örneklerini görmek isteriz ty;;

Konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

• Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Izgara görünümlü forum listesi

Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Resimli ızgara modu

Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

• Zevkini yansıtan renk kombinasyonunu seç
    Arkaplan resimleri
    Renk geçişli arkaplanlar
Geri