Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Gündem İstanbul'da 3,9 büyüklüğünde deprem

MevaMeva is verified member.

Bir ☕ doldur bir 📚 seç 🌍 sessize al
Haber Editörü
Burç
Akrep
Memleket
Siirt
lIr3ry

AFAD'ın verilerine göre İstanbul'un Kartal ilçesi merkezli 3,9 büyüklüğünde deprem gerçekleşti. Deprem kısa süreli paniğe neden oldu. Deprem yerin 7,06 kilometre derinliğinde gerçekleşti.​

İstanbul'da özellikle Anadolu Yakası'nda hissedilen bir deprem meydana geldi. Sarsıntı kısa sürdü. İstanbullular deprem nedeniyle tedirgin oldu.
Saat 15.07'de meydana gelen depremin merkezi İstanbul'un Kartal ilçesi oldu. 3,9 büyüklüğündeki deprem Anadolu Yakası'nda ve çevresinde daha fazla hissedildi.

Ziyaretçiler için gizlenmiş link, görmek için Giriş yap veya üye ol.

AFAD Başkanlığından alınan bilgilere göre; bugün saat 15.07'de Kartal ilçemiz Yakacık Çarşı Mahallesi civarında 3.9 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmiştir. Güvenlik ve zabıta birimlerimize intikal eden herhangi bir olumsuzluk bulunmamaktadır. İlimize geçmiş olsun.

3,9'luk deprem Ataşehir, Üsküdar, Tuzla, Pendik çevrelerinde ciddi bir şekilde hissedildi. Avrupa Yakası'nda da vatandaşlar depremi hissettiklerini söyledi. Deprem çevre illerden de hissedildi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, sosyal medya hesabı Twitter'dan İstanbul'da meydana gelen depremle ilgili açıklama yaptı.

Geçmiş olsun dileklerini ileten Bakan Kurum, "Ekiplerimiz şu ana kadar olumsuz bir durum ve tespitle karşılaşmadılar" açıklamasını yaptı.

Ekli dosyayı görüntüle 9887
"Böyle bir depremde paniklemeye gerek yok"

Yıldız Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şükrü Ersoy, TRT Haber canlı yayınında 3,9'luk depremin ardından değerlendirmelerde bulundu.

Bu depremi 'büyük marmara depremi'nin sinyali olarak değerlendirmenin yanlış olacağını söyledi. Vatandaşlara panik yapmamaları çağrısında bulundu.

"Böyle bir depremde paniklemeye gerek yok. Bu Marmara Denizi'nin dinamik ve hareketli olduğunu gösterir ama bu bölge büyük bir depremin beklendiği bölge değil. Silivri'de olsaydı bu deprem 'büyük marmara depremi' endişesine katılabilirdik. Bu bölgedeki en son deprem 1894'te olmuştu"

Hazırlık yapmamızın gerçeğini gösteren bir olay yaşadık"

Kocaeli Üniversitesi Jeofizik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fadime Sertçelik, depremin Kuzey Anadolu Fay Hattı'nda kırılmanın meydana gelmesiyle sarsıntı yaşandığını söyledi. Sertçelik, Kocaeli'nde depremin hissedildiğini açıkladı.

"Sismolojik olarak küçük diyebileceğimiz bir deprem. Zemine yakın olması korku havasının oluşması çok normal. Bazı eksiklerimizin olduğunu görebiliyoruz. Kuzey Anadolu Fay Hattı'ndaki kırıklardan dolayı böyle bir sarsıntı yaşandı. Kocaeli'nde de deprem hissedildi. Bu bölgede meydana gelen deprem o civarı çok etkileyecek. Afetlere ne zaman yakalanacağımız belli değil, hazırlık yapmamızın gerçeğini gösteren bir olay yaşadık"

Kaynak : TRT Haber

Bu kullanıcı banlanmıştır. ForumKalemi.CoM
Şiddetli hissedildi bence bu ölçüden büyük oturduğum yerden şiddetli sallandim..

Rabbim cümlemizi korusun inş..

Bu kullanıcı banlanmıştır. ForumKalemi.CoM
Amin abi ablamı aradım oda öyle dedi çok korkmuş Allah beterinden korusun
Âmin değerli muhterem kardeşim benim...
Ben herkes için korktum kendim için değil..
Ben hayatı dalgaya aldım :)
99 depreminde tekrar içeri girip kahvaltı yapıp uyumuş insanım :)

herkese geçmiş olsun

neredeyse 1 saniye kadar süren sarsıcı depremin bu kadar etki etmesinin iki sebebi var bence, birincisi yüzeye çok yakın olması,ikincisi kara üzerinde oluşması.istanbulda bulunan iki ana fay deniz üstünde olduğu için karada oluşan deprem beklenmiyordu.yoksa istanbulda hergün bu tip bir sürü deprem oluyor hissetmiyoruz bile

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

• Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Izgara görünümlü forum listesi

Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Resimli ızgara modu

Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

• Zevkini yansıtan renk kombinasyonunu seç
    Arkaplan resimleri
    Renk geçişli arkaplanlar
Geri