Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

TR Haberler İstanbul bağcılarda camide spor

Evet konu içeriğin de yazıldığı gibi bu durum ikiye bölünmüş fikir ayrılıkları içeriyor.
Fakat camii,medrese,kurs/yurt (din ile alakalı) vs gibi yerlerde spor faaliyetleri caiz değildir.
Bir diğer kesim ise; namaz kılınmadigi esnada çocuk ve cemaati camiiye alıştırmak amacıyla yapılabilir diyor.

Bana göre; her şeyin yeri ve zamanı vardır... Araç ve gereçler/amaç ve niyetler böyle olmamalı.

Evet konu içeriğin de yazıldığı gibi bu durum ikiye bölünmüş fikir ayrılıkları içeriyor.
Fakat camii,medrese,kurs/yurt (din ile alakalı) vs gibi yerlerde spor faaliyetleri caiz değildir.
Bir diğer kesim ise; namaz kılınmadigi esnada çocuk ve cemaati camiiye alıştırmak amacıyla yapılabilir diyor.

Bana göre; her şeyin yeri ve zamanı vardır... Araç ve gereçler/amaç ve niyetler böyle olmamalı.
Zaten camiye özendirme açısından bakıyorum şahsen bu konuya paralel olurmu bilmem vaktiyle bir imam görev yaptığı köyde insanların camiye gelmediğini görünce ve sebebini sorduğunda hocam abdest falan zor iş dediklerinde abdeste gerek yok siz yeterki namaz kılın demiş bunu duyan köylüler sevinçle karşılamış başlamışlar namaz kılmaya gel zaman git zaman imamın görev yeri değişip yerine başka imam gelip ve durumu görünce abdestsiz namazımı olur dediğinde köylüler sizden önceki hoca öyle demişti cvbını alınca hiç zaman kaybetmeden apar topar eski imamın görev yaptığı yeri öğrenmiş yanına gitmiş hocam.... Böyle böyle demişsiniz hiç abdestsiz namaz olurmu dediğinde ben o insanlara görev yaptığım sırada namaz kılmayı öğrettim sende abdest almayı öğretiver cvbını almış

Zaten camiye özendirme açısından bakıyorum şahsen bu konuya paralel olurmu bilmem vaktiyle bir imam görev yaptığı köyde insanların camiye gelmediğini görünce ve sebebini sorduğunda hocam abdest falan zor iş dediklerinde abdeste gerek yok siz yeterki namaz kılın demiş bunu duyan köylüler sevinçle karşılamış başlamışlar namaz kılmaya gel zaman git zaman imamın görev yeri değişip yerine başka imam gelip ve durumu görünce abdestsiz namazımı olur dediğinde köylüler sizden önceki hoca öyle demişti cvbını alınca hiç zaman kaybetmeden apar topar eski imamın görev yaptığı yeri öğrenmiş yanına gitmiş hocam.... Böyle böyle demişsiniz hiç abdestsiz namaz olurmu dediğinde ben o insanlara görev yaptığım sırada namaz kılmayı öğrettim sende abdest almayı öğretiver cvbını almış
Ağlanacak halimize güldüm istemsizce.

Cami hayatın merkezidir. Eskiden camide kurslar açılır, halkı bilinçlendirme halkaları olurmuş. Fakirler kimsesizler için barınak, devletin işlerinin konuşulduğu istişare alanlarıymış. Şimdi camileri sadece ibadet mekanları olarak gördüğümüz, yada öyle empıze edildiği için yalnızlaştık.
Ben emeği geçenleri tebrik ediyorum fkalkis7:)

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

• Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Izgara görünümlü forum listesi

Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Resimli ızgara modu

Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

• Zevkini yansıtan renk kombinasyonunu seç
    Arkaplan resimleri
    Renk geçişli arkaplanlar
Geri