FK Sözlük İsmin kişilik üzerindeki etkisi. (1 Görüntüleyen)

• Kullanıcı AsyA
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - FK Yorum
@Meva bizim mahallede Yener Yenilmez vardı. Şaka değil. Soyisimleri yenilmez miş. Babası ismini Yener koymuş. Abisi Ahmet. Abisi sessiz sakin bildiğin abi. Ama kardeş Yener i görmen lazım. Bir insan çocuk yaşta da olsa bu kadar mi hırslı olur. Ismin etkisi olduğu olduğunu düşünürdük:)
Mesela bir komşumuzun oğlu Uğur. Annesi uğur getirsin diye vermis ismi. Ama uğuru sadece kendine:D bizde bir tabir vardır, "Hep dört ayak üstüne düşüyor." diye. Bu Uğur da öyle. Her işi rast gidiyor :)
Biri daha var ismi Zafer. Illaki zafer kazanacak. Hiç pes etmiyor:D
Aklıma ilk gelenler bunlardı:)

İsim aslında anne ve babaların çocuklarına anlam merkezli koydukları ve böyle ol dedikleri bir tür karekter inşaasının ilk temelidir. Yani oğlum ismin gibi ol, bu karekter sahip ol diye taktıkları addıır.
Çoğu çocukta isminin anlamına uygun ve ailesinin isteği doğrultusunda bir karekter inşaa etmeye çalışır.
Bu psikolojik etkidir.

Ama ben farklı bir enerji yada olağan üstünlük teoremine inanmıyorum. Noktanın örneğini verdiği Uğur gibi.
Uğurlu olduğuna inanmak yerine çocuğun zekasına vurgu yapmak, becerisine değinmek, onun yaptığı işlerinin kendi eseri olduğunu kabul etmek daha akıllıca olur gibi :)

İsim verilirken çocuğa anne ve babanın bütün niyeti aktarılır ne yazık ki. İsmine benzede bu sebeple denir gibi geliyor. Şu isim gibi ol, bu isime çek. Ne kadar tanıdık. Ebeveynin muradı.

Hele adım doğruluktan gelir. Ortaokulda iken o kadar baskı yedim ki ismim gibi olayım diye kekemelik başlamıştı bende:ROFLMAO: yav çocuğum çocuk

Konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri