Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

İktibas Irkı Kürt, dini İslam, vatanı Türkiye.

Bir kardeşim var.
Irkı Kürt, dini İslam, vatanı Türkiye.

Onunla sık sık istişare ederiz.
Bir yıl öncesi bana "Kürtlere devlet kuruverecekmiş Amerika.
Bedava ekmek fare kapanında olur.
Amerika nerede kullanışlı halk var oraya çöker.
Bizi kullanışlı görmelerini içime sindiremiyorum.
Arkadaşlarıma hep diyorum,
Lan oğlum biz bu ülkede doğduk, burada öleceğiz.
Kız alıp verdik, kürdü türkü mü kaldı bu işin?
Kuzey Irak'da, Kuzey Suriye'de bize devlet kuracakmış ya Amerika, emin olun o topraklarda biz açlığımızdan ölürüz.
Bizi kandırıp dağa sürüyorlar,
Sonra ölümüz geliyor.
Ölmeyenlerimizi de kullanmaya devam ediyorlar.
Amerika'nın nerede işgal edeceği bir yer varsa üç kuruş verip senin çocuğunu, benim çocuğumu asker olarak gönderiyor.
Bize bir devlet kurunca bizi kendi halimize mi bırakacak sanıyorsunuz?
Ölene kadar Amerika'nın köpeği olacağıma, doğduğum topraklarda ağa, bey olarak yaşarım.
Aklınızı başınıza alın.
Sizin dilinize, dininize karışan mı var?
Ülkenin en üst düzey yöneticileri bile Kürt,
artık Kürt, Türk davası yok.
Siz illa da birinin maşası olmak için ne diye çırpınıyorsunuz? diyorum ben onlara..."
Aynen böyle demişti o Kürt kardeşim.

Böyle basiretli düşünen milyonlarca Kürt kardeşim var.
Ben bundan eminim.
Şimdi tam zamanı.
Sokağınıza bile PKK sempatizanlarını katmayın.
Çocuklarınızın aklını çalmalarına izin vermeyin.

Biz birlikte çok büyük ve çok güzel bir ülkeyiz.
Önümüzde çok çetin bir savaş var.
Bu ateş sadece Kürt'ü veya sadece Türk'ü yakmayacak.
Bombalar dil, din, zengin, fakir, ağa, bey ayırt etmez.
Lübnan'da, Gazze'de gördük işte.
Birlik içinde hareket edersek herşeyin üstesinden geliriz.
Safiye Çetinkaya

Olay bu kadar net aslında. Bu ülke de Kürt sorunu yok. Sadece Kürt sorunu olduğunu ileri süren siyasiler ve toplum içinde belli bir grup var.
Çünkü Kürt kökenli insanlarımız Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin vatandaşlarıdır. Türk kökenli her insanımızın sahip olduğu haklara bu kardeşlerimiz de sahip.

Safiye hanım heralde İktidar şakşakçılığı size bir çok şeyi unutturdu.

2010 Diyarbakır kürt forumunda konuşulan ve alınan kararları ne çabuk unuttuz.

Siyasi bir çok karar Akp iktidarı döneminde aşıldı , peki ya iktisadi ?
Çözüm sürecinde pkk nin tek muhattab alınması ?
O forumda İslami cepheden biri olarak olmasa da marjinal sol grupları içinden biri ooarak vardım. Zaten özgürder ile yollarım oradan kesismişti.

Alınan siyasi kararların bir kısmına bakalım mı ?

• Yerleşim yerlerinin Kürtçe isimleri iade edilmeli
  • Dağlardaki ırkçı yazılar silinmeli
  • Her gün çocuklara dayatılan "andımız" kaldırılmalı
  • MGK dersleri kaldırmalı
  • Kürt coğrafyasında camilerde hutbeler Kürtçe olarak okutulmalı.
  • Dağdan inişin şartları oluşturulduktan sonra iniş çağrısı yapılmalı

Kürtçe isimler iade edilmedi , ismi değişenler mahkemelere taşındı çok azı belediyeletce dayatılarak yerine getirildi

And ve Milli güvenlik dersleri akp nin kürt sorunuda attığı en büyük adımlardı. Kürdistan coğrafyası sorunun çözümü bağlamında belkide en çok bu afımlardan sonra umut beslemeye başladı.

Kürt bölgelerinde isteyen camilerde kğtçe hutbe okunmasını burakın bunu talep eden imamlar bile açığa alındı.

Dağda inme şartları hüç nir zaman oluşturulmadı aksine Pkk tek muhatyab kabul edilerek dağ kadrosunun şehire yerleşmesinr neden olundu. Sonucuda hrndeklerle ağır oldu.

Peki ya iktisadi ?
Atılmaya çalışan adımların tamamı ya yandaşlara yada şirin gözükmek için pkklilere peşkeş çekildi sonuç büyük fiyasko , hayvancılık bitti büyük şehirlere göç dalgası arttı , doğuda devlet eliyle desteklenen sömürgeci iş adamları orta çıktı.

Sorun yok demekle sorun ortadan kalkmıyor. Batıda rahat koltuklarınızdan yorum yapıp sallamak kolay . Buyrun safiye hanım bölgede yaşamanızı bekliyoruz. Bakalım iş bulabilecek misiniz ? Yqda bulduğujuz işin ücreti nekadar olacak ? İş kurmaya çalışın görelim :)

Merakımdan soruyorum Qasem siz ne istiyorsunuz hocam?
Yani şu olmalı, ya da şu durum şu şekilde olursa daha sağlıklı olur dediğiniz yada düşündükleriniz neler sizin?

Doğuda her yerde Kürtçe tabelalar var köylerin adı Kürtçe

Merakımdan soruyorum Qasem siz ne istiyorsunuz hocam?
Yani şu olmalı, ya da şu durum şu şekilde olursa daha sağlıklı olur dediğiniz yada düşündükleriniz neler sizin?

Ben sorunların kardeşlik , vatan , millet , bayrak bağlamıyla çözülmeyeceğine inanan sorunların ciddi anlamda masaya yatırılması gerektiğine inanan taraftayım.
Ben bir Zazayım. Türkiyeliyim ve ümmet coğrafyasının bir parçasıyım.

Herşeyden önce kalan sorunlar aklı selim bir şekilde masaya yatırılmalı.
Sorunun tek tarafı pkk ve hdp değildir. Hdp ve pkk sadece sorunun taraflarından biridir. Kürt siyasal hareketleri ve kğrt aşiretlerimin tamamının katılımını sağlayacağı bölgesel forumlar yapılmalı , temsilciler heyeti ile var olan özelikle silahlı ve iktşsadi problemler çözüme kavuşturulmalı.

Akp ve mhp geçmişte yaptıkları hatayı tekrarlıyor. Öcalan pkk için artık bir anlam ifade etmiyor. Hala öcalan merkrze alınarak yeni bir açılım yapılmaya çalışılıyor bu yanlış...

Öncelikle bir kangren haline gelen atamalarda liyakat bahanesi ile kurulan mülakat çöplük olmalı. Mülakatlarda özellkle aileleri kğrt siyasal hareketi içinde yer alanlar pkk li gibi gösterilerek eleniyor bu bölgede özellikle ünivereite kadrolarının dağa çıkmasına neden oluyor. Atanamayan gençler silahlı mücadeleyi hak görüyor.

Mecliste ve siyasi bağlamda gerek fetö gerek pkk ile bağlantısı olan nekadar insan varsa hepsi bu mecralardan temizlemeli. Siyasi düşünceden bahsetmiyorum fiziki bağlar dirsek temas hareket tarzı.

Bölgede pkk ve hükümet bağlantılı iş adamları fabrika ve üretim merkezleri denetlenmeli ve adil nir yatırım mekanizması geliştirilmeli . Siz yatırım yapıp üretim alanları açmadıkça dağa çıkmanın önünü kesemezssiniz.
Hayvancılık yeniden canlandırılmalı köye dömüşler drsetklenmeli bu kessinlikle hükümet denetimşmde değil temsil heyeti aracılığı ile gerçekleştirişmeli.

Kürt halkına pkk muamelesi yapan asker ve polis atamaları bölgeye yapılmamalı. Bu sadece örgüte taraftar toplatıyor.

Bölgede eski isimlerin tamamı yrniden iade edilmeli , faşizim kokan sözler dağlardan silinmeli. Bayrağın ırkı değil bir halkı temsil ettiği eylemlerle hayata grçirilmeli . En önemlisi bu süreçte ağır bedel ödeyen kürt halkının kayıpları telafi edilmeli , dbedel ödenmedikçe samimiyet kabul edilemez.

Ve benzeri bir çok şey respect.
Konu çok uzun konuş konuş bitmez. Sorunların üstü örtüldükçe kangren haline gelir ve bölge halkı pkknin kucağına geri itilir

Doğuda her yerde Kürtçe tabelalar var köylerin adı Kürtçe
Her yer derken ?
Diyarbakırda olanların çoğu valilik kararı ile toplatıldı silindi.
Bingölde yok izüm verilmedi batman da izin verilmedi vanın sadece bir kısmında var vr çoğu toplatıldı.
Sadece söylem olarak nir çok yer kürtçr isim kullanıyor . Resmi geçerllği yok

Ben sorunların kardeşlik , vatan , millet , bayrak bağlamıyla çözülmeyeceğine inanan sorunların ciddi anlamda masaya yatırılması gerektiğine inanan taraftayım.
Ben bir Zazayım. Türkiyeliyim ve ümmet coğrafyasının bir parçasıyım.

Herşeyden önce kalan sorunlar aklı selim bir şekilde masaya yatırılmalı.
Sorunun tek tarafı pkk ve hdp değildir. Hdp ve pkk sadece sorunun taraflarından biridir. Kürt siyasal hareketleri ve kğrt aşiretlerimin tamamının katılımını sağlayacağı bölgesel forumlar yapılmalı , temsilciler heyeti ile var olan özelikle silahlı ve iktşsadi problemler çözüme kavuşturulmalı.

Akp ve mhp geçmişte yaptıkları hatayı tekrarlıyor. Öcalan pkk için artık bir anlam ifade etmiyor. Hala öcalan merkrze alınarak yeni bir açılım yapılmaya çalışılıyor bu yanlış...

Öncelikle bir kangren haline gelen atamalarda liyakat bahanesi ile kurulan mülakat çöplük olmalı. Mülakatlarda özellkle aileleri kğrt siyasal hareketi içinde yer alanlar pkk li gibi gösterilerek eleniyor bu bölgede özellikle ünivereite kadrolarının dağa çıkmasına neden oluyor. Atanamayan gençler silahlı mücadeleyi hak görüyor.

Mecliste ve siyasi bağlamda gerek fetö gerek pkk ile bağlantısı olan nekadar insan varsa hepsi bu mecralardan temizlemeli. Siyasi düşünceden bahsetmiyorum fiziki bağlar dirsek temas hareket tarzı.

Bölgede pkk ve hükümet bağlantılı iş adamları fabrika ve üretim merkezleri denetlenmeli ve adil nir yatırım mekanizması geliştirilmeli . Siz yatırım yapıp üretim alanları açmadıkça dağa çıkmanın önünü kesemezssiniz.
Hayvancılık yeniden canlandırılmalı köye dömüşler drsetklenmeli bu kessinlikle hükümet denetimşmde değil temsil heyeti aracılığı ile gerçekleştirişmeli.

Kürt halkına pkk muamelesi yapan asker ve polis atamaları bölgeye yapılmamalı. Bu sadece örgüte taraftar toplatıyor.

Bölgede eski isimlerin tamamı yrniden iade edilmeli , faşizim kokan sözler dağlardan silinmeli. Bayrağın ırkı değil bir halkı temsil ettiği eylemlerle hayata grçirilmeli . En önemlisi bu süreçte ağır bedel ödeyen kürt halkının kayıpları telafi edilmeli , dbedel ödenmedikçe samimiyet kabul edilemez.

Ve benzeri bir çok şey respect.
Konu çok uzun konuş konuş bitmez. Sorunların üstü örtüldükçe kangren haline gelir ve bölge halkı pkknin kucağına geri itilir
Ben sizin düşüncelerinizin sadece bunlar olduğunu düşünmüyorum.
Çok daha derin farklı isteklerinizin olduğu düşüncesindeyim

Şu paragraf ve aşiretler ile ilgili söylediğiniz sözler hariç geri kalanına katılıyorum bunu da belirtiyim

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

• Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Izgara görünümlü forum listesi

Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Resimli ızgara modu

Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

• Zevkini yansıtan renk kombinasyonunu seç
    Arkaplan resimleri
    Renk geçişli arkaplanlar
Geri