Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

TR Haberler Irkçılığa karşı kardeşliği yükseltelim!

AsyAAsyA is verified member.

Öylesine...
Forum Kalemi
Irkçılığa karşı kardeşliği yükseltelim!

Irkçılığa karşı kardeşliği yükseltelim!​

Türkiye’de yaygınlaştırılmaya çalışılan ırkçı saldırılara karşı insanlık ve kardeşlik için bir araya geliyoruz!​

Türkiye toplumu mülteciliğin ne olduğunu bilen bir toplum. Türkiye’de yaşayan herkesin üst kuşaklarında göç etmek zorunda kalmış aile büyükleri bulunur. Göç zorunlu şartlar dahilinde gerçekleşen oldukça yaygın insani bir eylemdir.

Göçe karşı duyarlılığı olan Türkiye toplumu Suriyeli mülteciler söz konusu olduğunda da oldukça değerli bir duruş ortaya koydu. Zorda kalan insanlara sahip çıkarak tüm dünyaya örnek olacak bir işe imza atıldı. Siyasi iktidarın da benzer şekilde davranması sonucu insanlık için sevindirici bir iklim inşa edildi.

Ancak insanlık ve İslam düşmanı ırkçı çevreler de boş durmadı. Türkiye’de zorlaşan ekonomik koşulları bahane ederek her gün başta Suriyeliler olmak üzere mülteciler hakkında dezenformasyon oluşturdular. 3 yılı aşkın bir süredir devam eden algı operasyonları sonucunda ise toplumsal gerginliğin fitili ateşlenmiş oldu.

Allah Resulü (sav) açıkça ifade ettiği “Irkçılık yapan bizden değildir, Irkçılık uğruna savaşan bizden değildir, Irkçılık uğruna ölen bizden değildir.” düsturu gereğince Özgür-Der 16 Eylül Cumartesi günü saat 17.00’de İstanbul’un Fatih ilçesindeki Saraçhane Parkı’nda bir eylem çağrısında bulunuyor!

Irkçılığa karşı kardeşliği yükseltelim” sloganıyla yapılan çağrı İslami ve insani hasletlere sahip olan herkesi ırkçı saldırılar karşısında sorumlu davranmaya davet ediyor. Kardeşlerimizi zalimlerin insafına bırakmayalım. Mazlumlara yalnız olmadıklarını ve kardeşlerinin onlar için mücadele ettiğini hep birlikte gösterelim!

whatsapp-image-2023-09-13-at-11-22-13.jpeg

İmzamda da belirtildiği üzere :sneaky:

Ne diyordu Malcolm X, “Irkçılık, onursuz insanların kendini ifade etme biçimidir.”

Irkçılığa karşı duran onurlu insanlara selam olsun.

İmzan tarafından silindi.
Daha önce görmemiştim görseydim silerdim.
Hiç bir ırkçı, küçük düşürücü ifade kullanılmasına müsade edemem. Hakkını helal et
:)
Malcom X e göre her ırkçı onursuz dur.
Sen ben ırkçıyım diyor ve bunu kendine yakıştırıyorsan, Malcom X e göre Onursuz olmuş olursun.
Yok değer verdiğim birisi tarafından kullanıldığı için önemsedim haricinde Malcom X Y Z gibi şahısların sözleri kağıt üzerinde yazdığından ibaret benim için :)

@Hanedân, kime ne değer verirsin bilmem usta, severim seni ama bu düşünceni benimsediğim yada saygı duyacağım anlamına gelmez. Benim sevdiğimi sen sevmeyebilirsin senin sevmediğini ben sevmeyebilirim. lakin ne hakaret ne de ırkçılık (her çeşidi) içeren mesajlara yada imazalara izin vermeyeceğimi bilmen gerek.

Kim kiminle kardeş olur kim kimden nefret eder bilmem.
Ama biz zalime karşı mazlumun yanında yer alır ve müslümanlardanım diyeni dili ırkı farketmezsizin kardeş bilir sayar ve yol yürürüz.
Bu yüzden çağrımız ben müslümanlardanım diyenleredir.

@Hanedân, kime ne değer verirsin bilmem usta, severim seni ama bu düşünceni benimsediğim yada saygı duyacağım anlamına gelmez. Benim sevdiğimi sen sevmeyebilirsin senin sevmediğini ben sevmeyebilirim. lakin ne hakaret ne de ırkçılık (her çeşidi) içeren mesajlara yada imazalara izin vermeyeceğimi bilmen gerek.

Kim kiminle kardeş olur kim kimden nefret eder bilmem.
Ama biz zalime karşı mazlumun yanında yer alır ve müslümanlardanım diyeni dili ırkı farketmezsizin kardeş bilir sayar ve yol yürürüz.
Bu yüzden çağrımız ben müslümanlardanım diyenleredir.
Yok mesele o değil :) bu kadar açıklama yapmanı gerektirecek bir durumda söz konusu değil ve illa fikrim benimsensin derdimde olmadı hiçbir zaman :) uygun değildi kaldırdınız birşeyde söylemedim :)

Değer verdiğimden kastım @Yeşil sarık yazmıştı sözü o nedenle sormak istedim zira değer verdiğim birisidir keza sende öyle.. Konu dil, din, ırk meselesine sıçradı :)

Klasik @Hanedân davranışı ben kimseyle dil, din, ırk, mezhep, spor ve siyaset konularında konuşmam senin de dediğin gibi herkesin rengi ve görüşü farklıdır o yüzden bu konulara girmeyeli uzun yıllar oldu :) herkesin doğrusu kendinedir.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

• Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Izgara görünümlü forum listesi

Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Resimli ızgara modu

Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

• Zevkini yansıtan renk kombinasyonunu seç
    Arkaplan resimleri
    Renk geçişli arkaplanlar
Geri