Destina
FK Üyesi
- Katılım
- 1 May 2020
- Mesajlar
- 938
- Tepkime puanı
- 1,280
- Puanları
- 93
- Web sitesi
- forumderyasi.com
- Burç
- Kova
- Cinsiyet
- Medeni Hal
- Takım
İğde kızılcığa benzeyen tadı mayhoş içi beyaz un gibi olan bir yemiştir.
İğdenin Faydaları;
- C vitamini açısından oldukça zengindir.
- Vücuda kuvvet verir.
- Soğuk algınlığı ve gripte faydalıdır.
- Öksürüğü ve ishali keser.
- Kusmayı önler.
- Bağırsak bozukluklarına ve idrar zorluğuna iyi gelir.
- Cinsel gücü arttırır.
- Böbreklere faydalıdır.
- Egzama şikayetlerini azaltır.
- İğde ağacının meyvesi yenebileceği gibi çiçekleri suda haşlanarak çayı yapılabilir. Hoş kokusu ile bahçeleri süsleyen iğde çiçeği koklanırsa zihni açar. Böbrek rahatsızlıklarına iyi gelir. İshalde iğde yenilmesi tıpkı limon ve şeftalide olduğu gibi epeyce yararlıdır. Ayrıca iğde çiçeklerini koklamak zihne kuvvet ve açıklık verir.
- İğde meyvelerini belli bir süre düzenli olarak yerseniz idrar tutamama ve idrara çıkma zorluğunu yenmenize yardımcı olacaktır. Egzama bu hastalıkta iğde çiçekleri toplanıp kaynatılır ve her zaman olduğu gibi balla tatlandırılarak içilir. Bu şurubun öksürüğe ve bağırsak bozukluklarına iyi geldiği de bilinmektedir.
İğdenin Faydaları;
- C vitamini açısından oldukça zengindir.
- Vücuda kuvvet verir.
- Soğuk algınlığı ve gripte faydalıdır.
- Öksürüğü ve ishali keser.
- Kusmayı önler.
- Bağırsak bozukluklarına ve idrar zorluğuna iyi gelir.
- Cinsel gücü arttırır.
- Böbreklere faydalıdır.
- Egzama şikayetlerini azaltır.
- İğde ağacının meyvesi yenebileceği gibi çiçekleri suda haşlanarak çayı yapılabilir. Hoş kokusu ile bahçeleri süsleyen iğde çiçeği koklanırsa zihni açar. Böbrek rahatsızlıklarına iyi gelir. İshalde iğde yenilmesi tıpkı limon ve şeftalide olduğu gibi epeyce yararlıdır. Ayrıca iğde çiçeklerini koklamak zihne kuvvet ve açıklık verir.
- İğde meyvelerini belli bir süre düzenli olarak yerseniz idrar tutamama ve idrara çıkma zorluğunu yenmenize yardımcı olacaktır. Egzama bu hastalıkta iğde çiçekleri toplanıp kaynatılır ve her zaman olduğu gibi balla tatlandırılarak içilir. Bu şurubun öksürüğe ve bağırsak bozukluklarına iyi geldiği de bilinmektedir.