Foruma hoş geldin, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Düşünce Platformumuza Hoşgeldiniz!

Düşünce Platformumuz bilgi ve düşüncenin en özgür adresidir!
Güne, gündeme ve yarınlara dair söyleyeceğim var diyenlerin, günlük koşuşturmaca içerisinde zihin jimnastiği yapmak isteyenlerin özgürlük meşalesi ~ FORUM KALEMİ ~

Hileli Gıdalar Hakkında

Yaren

Emektar Üye
Gölgesine Razı Bir Fesleğen
Katılım
4 May 2020
Mesajlar
2,567
Tepkime puanı
8,103
Puanları
113
Burç
Yay
Memleket
Antalya
Cinsiyet
Medeni Hal
DisPVx
Ekli dosyayı görüntüle 10536
Her gün soframıza gelen gıdalar üzerine oynanan oyunlar ve yapılan hileler insanların sağlığını tehdit ediyor.
Üreticiler daha fazla kâr elde etmek için binbir türlü gıda hilesine başvuruyor.

Hileli gıdaları kolay bir şekilde anlamanız mümkün değil ancak bazı mantık yürütmeleri yaparak bu ürünleri tespit edebilirsiniz.

Hileli gıdaları anlamak için etiket okuması yapılması lazım. Aldığınız ürünün içinde olmaması gereken şeyler varsa bu ürünleri almayın.

İkinci anlama yöntemi ise ürünün fiyatı. Bir ürünün piyasaya çıkış fiyatı az çok bellidir. Eğer aldığınız gıda normalin altında ucuzsa bu ürün hileli gıdalar arasında olabilir.

Glikozla bal aromasının karıştırılıp vatandaşlara bal olarak satılıyor. Sahte bal diye nitelendirdiğimiz bu balın rengi biraz daha açıktır, normal balın kokusu yoktur. Normal balın kıvamı biraz daha katıdır.

Farklı sektörlerde kullanılan toz Antep fıstığı, toz fındık, toz yer fıstığı gibi ürünlerde de hileyle karşılaşıldığını, bunlardan rengine göre leblebi tozuna tuz, fıstık tozuna bezelye, bazı ürünlere ise kireç tozu ve boya maddeleri karıştırılıyor.

Kasaptan aldığımız hazır kıymanın içinde tavuk kemiği olabileceğini, yoğurdun içine daha yoğun görünmesi ve miktarının artması için nişasta katılabildiğini veya kaşar peynirinin içinde patates püresi olabileceğini düşünebilir misiniz? Maalesef, hazır gıdalarda duyunca dudağımızı uçuklatacak daha nice hileler yapılıyor.

Birçok firma, baklavayı toptancıdan hazır alıyor; toptancı ise fiyatı düşürmek için ucuz malzemeye yöneliyor. Pancardan üretilen şekerin yerine kimyasal tatlandırıcılar tercih ediliyor.

Tarım ve Köyişleri Bakanlığınca hazırlanan broşürde yumurtanın doğal ambalajı içinde, hiç bir şekilde hile yapılamayan tek gıda olduğu belirtiliyor.

BİLİNDİK GIDA HİLELERİ

-Beyaz eti klora batırıp taze görüntüsü veriliyor.
-Ufalanmış peyniri jel ile birleştirip yeniden kalıp peynir yapılıyor.
-Dana kıymaya tavuk sakatatı katılıyor.
-Yağ ve kemik külünden lahmacun yapılıyor
-Küflü kaşardan eritme peynir yapılıyor.
-Tavuk dönerlerin içine tavuk derisi, bağırsak, paça ve sakatatlar baharatlanıp karıştırılıyor.
-Kırmızı bibere kiremit tozu ekleniyor.
-Hazır limon suyu içerisine su ve limontuzu katılıyor.
-Zeytinyağına rafine ayçiçek, kanola, fındık ve soya yağı karıştırılıyor.
-Son kullanma tarihi bitmiş sucuklar, yeni yapılan sucukların içine atılarak yeniden imal ediliyor.
-Tavuk kemikleri öğütülüp renklendirici katkı maddeleri ile salama katılıyor.
-Salam ve sosis içerisinde hayvansal atıklar katılıyor
-Dökme baharatlar arasına kurutulmuş ot-sap karıştırılıyor.
-Kakaolu fındık kremasında kakao yerine keçiboynuzu tozu, kakao yağı yerine margarin kullanılıyor.
-Sucuk, sosis ve salam gibi gıdaların raf ömrünü uzatmak için gereğinden fazla nitrat katılıyor. Bu da böbreklere zarar veriyor.
-Balın içinden, zararlıları kovmak için kullanılan naftalin ve antibiyotik çıkıyor.
-Süt pastörize edilmeden peynir ya da tereyağı yapılıyor. Kaynatılmamış ya da pastörize edilmemiş sütten yapılan peynir ve tereyağı yiyenleri Brusella ve malta humması hastalığı bekliyor.
-Baklava ve kadayıfın içine fıstık yerine bezelye konuyor.
-Zeytin havuzlarına paslı demir atılarak zeytinler karartılıyor. Bu maddeler kansorejen etki yaratıyor ve alzheimer hastalığını tetikliyor.
-Zeytini karartmak için tekstil boyası da kullanılıyor.
-Tereyağına margarin ve patates karıştırıyorlar.
-Reçelin içine az miktarda meyve, bol miktarda şeker şurubu konuluyor.
-Süt tozunun içine tebeşir tozu, pudra şekeri katılıyor.
-Şam fıstığına kurutulmuş bezelye karıştırılıyor.
 

AsyA

Forum Kalemi
Öylesine...
Katılım
1 May 2020
Mesajlar
14,486
Çözümler
1
Tepkime puanı
38,647
Puanları
113
Sucuk, sosis ve salam gibi gıdaların raf ömrünü uzatmak için gereğinden fazla nitrat katılıyor. Bu da böbreklere zarar veriyor.

Öylemiymiş :skn: ben sadece bulgur kattıklarını biliyordum. Birde yağını fazla katıp kırmızı biberle renklendirdiklerini duymustum. Birde tamam tamam daha söylemim kendi ayağımıza sıkmayayım :D
 

Qasem

FK Üye
🌿🌼
Katılım
3 May 2020
Mesajlar
15,120
Çözümler
12
Tepkime puanı
40,076
Puanları
113
Konum
Avrupa
Web sitesi
forumkalemi.com
Burç
Akrep
İsim
Murat
Cinsiyet
Takım
lIr3ry
Üç kuruş için milletin canına kastedenlere ağır yaptırım kasten adam öldürme ile cezalandırma gelmedikçe önü alınmaz.
 

Dolunay

FK Sorumlusu
MasterChef
Düşler ülkesinin deli kızı
Katılım
4 May 2020
Mesajlar
8,710
Tepkime puanı
16,271
Puanları
113
Memleket
Dünyada bir yerdeyim
Dolandırıcılarla dolu ülke valla
 

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın yada üye olun!

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın veya kayıt olun!

Kayıt ol

Forumda bir hesap oluşturmak tamamen ücretsizdir.

Şimdi kayıt ol
Giriş yap

Eğer bir hesabınız var ise lütfen giriş yapın

Giriş yap

Tema düzenleyici

Tema özelletirmeleri

Grafik arka planlar

Granit arka planlar