Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Hiç ayet, dua bilmeyen kişi nasıl namaz kılar?

AsyAAsyA is verified member.

Öylesine...
Forum Kalemi
Soru:Arkadaşım namaz kılmaya karar verdi. Ama hiç bir ayet ve dua bilmiyor. Namaz kılmalı mıdır ve nasıl kılmalıdır?
Cevap:Evet, kılmalıdır. Hiç bir ayet ve dua ezberinde değilse bile kılmalıdır. Namazın sevabından ve lezzetinden mahrum olmamalıdır. Çünkü kul hiç bir dünyevi şeyin karşısında eğilmez ama namazda alnını ayakları hizasına koyar ve “ Allah (cc ) “ der. Secde kulun yaradanına en yakın olduğu andır. Adeta kulun: “ Allahım sen o kadar büyüksün ki, ben o kadar küçüğüm ki, küçüklüğümün ifadesi alnımı ayaklarım hizasın koyuyorum. Ne olur beni affet...” dediği ve mutlu olduğu zamandır.
Evvela temizliğe dikkat eder, boy abdesti ve namaz abdesti almayı öğrenir. Namazın her bölümünde hiç bir şey bilmediği için “ Allah, Allah, Allah...” der ve namazını kılar. Elinden geldiğince İmam arkasında cemaat olup namazını kılar. Bu arada Fatiha’yı, İhlası,Ettehiyyatü’yü vs. yavaş yavaş öğrenir.Ama namazını ihmal etmez. Çünkü her büluğ çağına erene Allah’ın emridir.
Selam ve Hürmetlerimle
Dr. Hasan ÇINAR
Adana İl Müftüsü

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

• Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Izgara görünümlü forum listesi

Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Resimli ızgara modu

Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

• Zevkini yansıtan renk kombinasyonunu seç
    Arkaplan resimleri
    Renk geçişli arkaplanlar
Geri