Hercai Bölüm Yorumları (1 Görüntüleyen)

  • Kullanıcı angelica
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Dizi ve Film Videoları
Dizi Mardinde Geçiyor Yok Dizi Güzel
 
Mardini eklemeyi unutmuşum. Hatta mardinliler seti basmışlardı, haberini de ben yapmıştım.

Güneydoğu kültürü aynıdır. Bşraz giyim kuşam farkı olsada kültürel etkileşim sayesinde aynı kültürel alt yapıya sahipler.
Doğu ve güneydoğu kültürü çok farklı, içlerinde yaşarsanız farkedersiniz. Mezopotamya bölgesinde özellikle yaşamış ve bölgeye dağılmış olanlar aynı kültürel köklere sahiptirler. Toplum doğuya göre daha bedevi, Doğu biraz daha hadari kesimden oluşur. Mimari yapı ve yemek kültüründe farklı ama kendi içinde aynıdır.

Haliyle bölgenin yani güneydoğu un örf adet ve geleneklerine aynı havada oluşmuştur. Ama asla hercai de yansıtıldığı gibi bir kültüre sahip değiller.
Kan davası sadece doğu ve güneydoğuya ait bir gelenek değil tüm ortadoğunun sorunudur. İstanbulda editneye izmirden Ardahan'a Tüm türkiyede de bölge bölge vardır. Ama filmde çok fazla abartılmış. Oysa mardinliler bukadar ahmak insanlar değil :)

İzlemeyi düşünmüyorum :)

O basma konusunu yanlış anlaşılmış sanırım akınla ebruyu görmek isteyenlerdi onlar diziye tepki değildi o :)
hercaida abartılan birşey yok bence ahmak değillermi :)
 
O basma konusunu yanlış anlaşılmış sanırım akınla ebruyu görmek isteyenlerdi onlar diziye tepki değildi o :)
hercaida abartılan birşey yok bence ahmak değillermi :)
Bence hiçte yanlış anlaşılmadı :)
O kültürün içinde yaşasaydınız inanın batıdan tiksinirdiniz. Doğu ve güneydoğu insanlığımızın hala ölmediğini gösteren yerler. O bölgede açlıktan ölmez sokakta asla kalmazsınız. Batı maalesef insanlığını beton yığınlarına gömdüler.
Doğu ve güneydoğu hep terörle anıldı türkiyede, oysa onların terörizimden çektiğini kimse çekmedi. Ve maalesef bu konu edinilen gelenekler batının bir çok beldesinde daha ağır yaşanıyor. Adanadan bir çok yer gösterebilirim daha kötü ve ağır yaşandığına dair :)

Senaryo güzel olabilir ama gerçeklik payı yok. Yani o dizilere bakıp güneydoğu bu demeyin. Bir ili dizilerden değil o ilde insanlarla yaşayarak görün derim
 

Konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Tema editörü

Ayarlar Renkler

  • Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

    Alternatif header

    Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

    Görünüm Modu Seçimi

    Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

    Izgara Görünümü

    Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

    Resimli Izgara Modu

    Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

    Yan Paneli Kapat

    Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

    Sabit Yan Panel

    Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

    Box görünüm

    Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

    Köşe Yuvarlama Kontrolü

    Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

  • Renginizi seçin

    Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri