-
-
-
-
-
Her yıl Ramazan’dan birkaç gün önce düştüğümüz hataları tekrarlamayalım... Her sene "Bu Ramazan uçacağım" deyip 3. gün çakılmamızın sebebi; kendimizi, Ramazan öncesinde alışık olmadığımız işlere bir anda zorluyoruz.Selef-i salihîn ne yaparmış biliyor musunuz?
6 ay önceden "Allah’ım bizi Ramazan'a ulaştır" diye dua etmeye başlarmış. Sonraki 6 ay da "Kabul et" diye yalvarırmış.Yani hayatları Ramazan ekseninde dönermiş. Biz ise son gün takvime bakıyoruz.
O yüzden önce manevi bir "ısınma turu" şart. Duamız şu olsun:
"Allah’ım! Beni Ramazan için selamette kıl, Ramazan’ı bana teslim et ve onu benden kabul olunmuş olarak geri al."Bu teslimiyeti sağladıktan sonra, şu adımları zihnine kazıyın; bu hatırlatmalarım da bir kenarda dursun, lazım olur;
1- Önce ulaştırdığı için bolca şükret.
2- Gelişiyle bayram havasına gir, sevin.
3- Kuru kuru değil, fıkhını (hükümlerini) öğrenerek gir.
4- En önemlisi: "Samimi bir tövbe" ile bembeyaz bir sayfa aç.Zaman akıp giderken Ramazan çuvalını delik deşik etmemek lazım.
1- Oruç tutup namazı boşlamak.
2- "Açım" bahanesiyle öfke patlamaları yaşamak, kalp kırmak.
3- Akraba bağlarını koparmak.
4- Sigara krizine yenik düşüp etrafı yakıp yıkmak.
5- Sahurdan iftara kadar boş konuşup veya telefona gömülüp vakti öldürmek.Ramazan bir cihat ve irade ayıdır. Gündüz "müttaki" görünüp, gece gaflete düşenlerden olmayalım.
Alıntı
6 ay önceden "Allah’ım bizi Ramazan'a ulaştır" diye dua etmeye başlarmış. Sonraki 6 ay da "Kabul et" diye yalvarırmış.Yani hayatları Ramazan ekseninde dönermiş. Biz ise son gün takvime bakıyoruz.
O yüzden önce manevi bir "ısınma turu" şart. Duamız şu olsun:
"Allah’ım! Beni Ramazan için selamette kıl, Ramazan’ı bana teslim et ve onu benden kabul olunmuş olarak geri al."Bu teslimiyeti sağladıktan sonra, şu adımları zihnine kazıyın; bu hatırlatmalarım da bir kenarda dursun, lazım olur;
1- Önce ulaştırdığı için bolca şükret.
2- Gelişiyle bayram havasına gir, sevin.
3- Kuru kuru değil, fıkhını (hükümlerini) öğrenerek gir.
4- En önemlisi: "Samimi bir tövbe" ile bembeyaz bir sayfa aç.Zaman akıp giderken Ramazan çuvalını delik deşik etmemek lazım.
1- Oruç tutup namazı boşlamak.
2- "Açım" bahanesiyle öfke patlamaları yaşamak, kalp kırmak.
3- Akraba bağlarını koparmak.
4- Sigara krizine yenik düşüp etrafı yakıp yıkmak.
5- Sahurdan iftara kadar boş konuşup veya telefona gömülüp vakti öldürmek.Ramazan bir cihat ve irade ayıdır. Gündüz "müttaki" görünüp, gece gaflete düşenlerden olmayalım.
Alıntı