Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Her Gün 1 Hadis / Yorum: İsâr Diğerkâmlık (17.07.2020 Cuma)

AsyAAsyA is verified member.

Öylesine...
Forum Kalemi
Enes (b. Malik)ten rivayet edildiğine göre, Hz Peygamber (sav) şöyle buyurmuştur: "Sizden biriniz kendisi için istediğini mümin kardeşi için de istemedikçe iman etmiş olmaz." (T2515 Tirmizi, Sıfatü'l Kıyame)

Hadislerle İslam 3. cilt 271. Sayfa

Ziyaretçiler için gizlenmiş link, görmek için Giriş yap veya üye ol.

Ozaman bir soruda ben sorayım...

Önümüz Kurban...
Kurbanlarımız nerde kesilecek...?
Biz kardeştik değil mi ümmet coğrafyası ile?

Peki halepli, idlibli, şamlı kardeşlerimize Suriyeli diye mi hitap ediyorsunuz?
Ozaman siz zihninizi batılı emperyallere satmış oluyorsunuz ve onların skaypiccot ta çizdikleri sınırlara kardeşliğinizi ortadan kaldırmış oluyorsunuz...

Peki Burada her sofrada soğuk kola patlatırken hiç somalide susuzluktan ölenler için yada kebapçıdan çıkmayanlar Yemen'de açlıktan ölenler için ne yaptınız?

Ne yaptık ümmet coğrafyası için?
Kardeşlik bedel ister , lafla yük gemisi yürümez

Ozaman bir soruda ben sorayım...

Önümüz Kurban...
Kurbanlarımız nerde kesilecek...?
Biz kardeştik değil mi ümmet coğrafyası ile?

Peki halepli, idlibli, şamlı kardeşlerimize Suriyeli diye mi hitap ediyorsunuz?
Ozaman siz zihninizi batılı emperyallere satmış oluyorsunuz ve onların skaypiccot ta çizdikleri sınırlara kardeşliğinizi ortadan kaldırmış oluyorsunuz...

Peki Burada her sofrada soğuk kola patlatırken hiç somalide susuzluktan ölenler için yada kebapçıdan çıkmayanlar Yemen'de açlıktan ölenler için ne yaptınız?

Ne yaptık ümmet coğrafyası için?
Kardeşlik bedel ister , lafla yük gemisi yürümez

Acizligimizi Elimizden birşey gelmiyor ile tapulan Ümmet ve dediginiz gibi Aç lıktan ve Susuzluktan kırılan müslümanlar.
Hocamizin kurban bayramında Bir Vatandaşa söylediği söz bunu tescilliyor,
Bizler üzerimize dusenden çok gücümüzün yetmediği söylemlere yelteniyoruz ,
Bir dirhem ile yapabileceğimiz hayır hasenat varken 1000 dirhem in olsa cümlesinin ardına saklanıyoruz.

Acizligimizi Elimizden birşey gelmiyor ile tapulan Ümmet ve dediginiz gibi Aç lıktan ve Susuzluktan kırılan müslümanlar.
Hocamizin kurban bayramında Bir Vatandaşa söylediği söz bunu tescilliyor,
Bizler üzerimize dusenden çok gücümüzün yetmediği söylemlere yelteniyoruz ,
Bir dirhem ile yapabileceğimiz hayır hasenat varken 1000 dirhem in olsa cümlesinin ardına saklanıyoruz.

Aynen öyle...
Somali gezimizde insanlara milyarlarca lira yardım etmek için paranızın olmasını beklemek yerine 100 liranın bile onlar için nasıl bir yardım olduğunu gördüğümde hayatım değişmişti...
Bir sıgara paramız onlar için bir damla su demek....
İhh bu anlamda bir çok çalışması var...
Yardım etmek için zengin olmayı bekleyenler asla yardım yapmadan ölecek olanlardır...

bu yardımlaşma ve kurban dağıtımı usulü ile ilgili denilen yakın çevreden uzaga doğrudur.
bizim kendi milletimiz içindeki yardımları görmezlikten gelip dışarıya yardım yapılıncada bence bu din ile bagdaşsız birşey oluyor. benim mantıgım bunu almaz.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

• Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Izgara görünümlü forum listesi

Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Resimli ızgara modu

Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

• Zevkini yansıtan renk kombinasyonunu seç
    Arkaplan resimleri
    Renk geçişli arkaplanlar
Geri