Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Yorum/Analiz Hayalimdeki Çin resim yarışması ile pekişen dostluklar!

MevaMeva is verified member.

Bir ☕ doldur bir 📚 seç 🌍 sessize al
Haber Editörü
Burç
Akrep
Memleket
Siirt
lIr3ry

Hayalimdeki Çin resim yarışması ile pekişen dostluklar!​

MEB Ortaöğretim Kurumları öğrencileri için Çin ile dostluk temalı resim yarışması düzenliyor.​

Ekli dosyayı görüntüle 8259
Uluslararası Bilimsel ve Kültürel Araştırmalar Vakfı tarafından, MEB Orta öğretim kurumları öğrencileri arasında düzenlenen “Hayalimdeki Çin Resim Yarışması” 2016 senesinden beri yapılıyor. Bu zamana kadar kimse fark etmemiş olacak ki bu sene yarışmanın teması 'Türkiye – Çin Diplomatik İlişkilerinde 50. Yıl” olunca sosyal medyada ciddi bir tepki oluştu.

Ekli dosyayı görüntüle 8257

Tahmin edileceği üzere Çin’in Doğu Türkistan’da gerçekleştirdiği etnik, dini, kültürel soykırıma karşı eldeki imkanlar izin verdiği oranda dahi ses çıkartamayan Türkiye’de Çin güzellemesi yapılması tepkilerin odak noktasını oluşturuyor. MEB’in bu işe çanak tutması ise durumu iyice içinden çıkılamaz bir hale getiriyor.

Ortaöğretim öğrencilerinin hayallerinde nasıl bir Çin olduğu sorusu ise hala sıcaklığını koruyor. Milyonlarla ifade edilen insanı toplama kamplarına hapseden Çin yönetimi eşi benzeri görülmemiş zulümlere imza atıyor. Doğu Türkistanlı kadınlar Çinli erkeklerle birlikte yaşamak zorunda bırakılırken erkekler sakal bıraktıkları için hapse atılabiliyor. Taziyesinde ağladığı görülen insanlar dahi ‘dini’ vecibe yerine getirdikleri düşüncesiyle toplama kamplarına gönderiliyor.

Böyle bir vasatta ‘hayalimizde nasıl bir Çin’ olabilir? Ancak Türkiye kamuoyunun bu konuda gerçek anlamda bilgilendirildiğini söylemek mümkün değil ne yazık ki. Bu sebeple gerçekteki Çin ile hayallerdeki Çin arasında büyük tezatların ortaya çıkabileceğini de unutmamak gerekir. Neticede bunca zulme rağmen MEB eliyle ‘Hayalimdeki Çin’ başlıklı bir resim yarışmasının gerçekleştirildiği ülkeden bahsediyoruz!

Bir de Çinliler için ‘hayalimdeki Türkiye’ konulu bir yarışma yapmak lazım. Çok avangart eserlerin ortaya konulmayacağı kesin. Öyle sanıyoruz ki ‘Hayallerindeki Türkiye’ aşağı yukarı var olan gerçekliğe tekabül edecektir!

Kaynak :Haksöz Haber

Her konuda dini hususlarda hassasiyet göstergesi sergileyen devletin, neden hiçbir zaman gündemine almadığı Doğu Türkistan meselesini bu kadar rutin olarak seyirde kalmasını mümkün değil anlayamıyorum ..
Her lafa sözü olan hükümet neden at gözlüğü takıyor..
Ama biz çok güçlü ülkeyiz koskoca Amerika’yı dahi korkutuyoruz ya hani ... söz konusu Çin olunca ekonomik durumlar mı devreye giriyor beri duruyorlar ki orada inanan kardeşlerimiz akıl almaz zülm altındayken .

Bana kimse hükümetin islam üzerine katı adımlar attığına inandıramaz!

Ben görüntüye değil icraata bakanlardanım lakin bakıyorum sadece varsa yoksa şunu yaptık oldu cümleleri ile salya akıtıyorlar ..

Allahım şu mübarek günler hürmetine Doğu Türkistan’a yardım et !!

Hükümetin iki yüzlülük karinesine eklenen bir konu daha...
Nerede bir mazlum varsa el uzatanlarız diyorsular ya.
Süriye halk için Esada karşı durdunuz, peki çinde niye Çin hükümetin karşı durmak yerine burada aradıkları insanları bile onlara teslim ediyorsunuz. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu demezler mi?

Halepte onca mazlumu el Bab için sattığınızı unutmadık...
Yüzlerce masumun kanı Halepte ellerinize bulaştı...

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

• Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Izgara görünümlü forum listesi

Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Resimli ızgara modu

Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

• Zevkini yansıtan renk kombinasyonunu seç
    Arkaplan resimleri
    Renk geçişli arkaplanlar
Geri